Kirjaboek: kirjaboek.nl | Israël 1948-2008, een zoektocht naar vrede | Ton van der Heijden
Israël 1948-2008, een zoektocht naar vrede

Israël 1948-2008, een zoektocht naar vrede

Ton van der Heijden
Prijs: €22,62
ISBN 9789077764961
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
In 2008 bestaat het nieuwe Israël 60 jaar. Het is gebouwd op de fundamenten van 5000 jaar verhalen over Abraham, Mozes, Jezus en Mohammed. Dit boek gaat over allebei, omdat het niet mogelijk is over zestig jaar Israël te schrijven, zonder daar de oude geschiedenis van Israël bij te betrekken.
Zowel in oude als in nieuwe tijd was het gebied vaak het toneel van veldslagen afgewisseld met bloeiperioden. Dan ontstond meestal weer een nieuw tijdperk met nieuwe leiders. Het christendom ontstond tweeduizend jaar geleden, gevolgd door de islam. Ruim 3500 archeologische vindplaatsen vertellen steeds meer over het grote verleden, waarin het land werd gevormd en tevens de bakermat was van de westerse beschaving en democratie.
Israël, het Heilige Land, is een democratisch land, waarbinnen een mozaïek aan bevolkingsgroepen samenleven en waar moderne architectuur samenvloeit met het archeologische verleden. Een land met een lange zoektocht naar vrede.

Ton van der Heijden (1940) kreeg in de jaren zestig belangstelling voor Israël. Hij verdiepte zich sindsdien in de haat/liefde verhouding, die menigeen heeft met Israël ofwel het Beloofde Land. Sinds 1976 reisde hij bijna elk jaar naar Israël en leerde zo het land en het volk kennen. Hij heeft een rationele kijk op de oude geschiedenis en gelooft heilig erin, dat het conflict tussen Isra?l en de Palestijnen nog jaren zal voortduren. Een aantal jaren was hij correspondent Nederlands Nieuws voor de vereniging Irgun Olei Holland in Tel Aviv en is nog columnist voor hun blad Aleh.

www.maroth.nl

ISBN: 978 90 77764 96 1
blz.: 193, met vele kleurenfoto's
formaat: paperback 14,8 x 20 cm
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Goden van Mesopotamië

Naslagwerk over de evolutie van godenrijken tot het monotheïsme.

Israël handboek en reisgids

Dit handboek kan dienen als naslagwerk voor studie of reisgids voor de toerist die Israël bezoekt

Herinneringen aan Israël
Ton van der Heijden, ontmoette in Israël vele mensen waarvan er enkele vrienden voor het leven werden. Door hen leerde hij dit land en volk kennen. Naast vrijzinnige opvattingen over het oude Israël zijn deze reisherinneringen opgetekend in dit boek.