Kirjaboek: kirjaboek.nl | Israël handboek en reisgids | Ton van der Heijden
Israël handboek en reisgids

Israël handboek en reisgids

Ton van der Heijden
Prijs: €19,49
ISBN 9789460081194
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Ton van der Heijden (1940), autodidact in de geschiedenis van Israël, kreeg in de jaren zestig belangstelling en bewondering voor de pioniersgeest van dit land. Sinds 1976 reisde hij bijna elk jaar naar Israël en leerde zo het land en het volk kennen. Hij heeft een rationele en vrijzinnige kijk op de oude geschiedenis. Ook gelooft hij heilig erin, dat het confl ict tussen Israël en de Palestijnen nog jaren zal voortduren en waarschijnlijk nooit zal oplossen. De orthodoxen van de Westbank zullen hun door God beloofde land nooit opgeven. Een religieus confl ict dus. Een aantal jaren was hij correspondent Nederlands Nieuws voor de vereniging Irgun Olei Holland in Tel Aviv en is nog columnist voor hun blad Aleh.

Israël is gebouwd op de fundamenten van 5000 jaar verhalen over Abraham, Mozes en vele andere ‘aartsvaders’. Zowel in oude als in nieuwe tijd was het gebied vaak het toneel van veldslagen, afgewisseld met bloeiperioden. Dan ontstond meestal weer een nieuw tijdperk met nieuwe leiders en koninkrijkjes. Vaak niet meer dan een stadje of landstreek. Het christendom, gebaseerd op de Joodse religie, ontstond hier tweeduizend jaar geleden. De islam 600 jaar nadien in de Arabische woestijn en heeft dus geen feitelijke binding met het oude Israël. Ruim 3500 archeologische vindplaatsen vertellen steeds meer over het grote verleden waarin het land werd gevormd en tevens de oerbron is van de westerse beschaving en democratie. In dit land is geen plaats voor mullahs, sharia, of vrouwenachterstand. Een democratisch land met een vriendelijke bevolking, prachtige stranden en een bruisend uitgaansleven. De buurstaten hadden enorm mee kunnen profi teren van de snelle ontwikkelingen maar zijn blijven steken in de retoriek van vernietiging van de Joodse staat. Dit handboek kan dienen als naslagwerk voor studie of reisgids voor de toerist...Een land waard om te bezoeken.

blz.: 342, met (kleuren)foto's
Formaat: 16 x 24  cm
ISBN: 9789460081194

Levertijd ca. 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Goden van Mesopotamië

Naslagwerk over de evolutie van godenrijken tot het monotheïsme.

Israël 1948-2008, een zoektocht naar vrede
In 2008 bestaat het nieuwe Israël 60 jaar. Een land met een lange zoektocht naar vrede.
Herinneringen aan Israël
Ton van der Heijden, ontmoette in Israël vele mensen waarvan er enkele vrienden voor het leven werden. Door hen leerde hij dit land en volk kennen. Naast vrijzinnige opvattingen over het oude Israël zijn deze reisherinneringen opgetekend in dit boek.