Pep en Lis op vakantieLeny van der Ley
Pep en Lis op vakantie
Leny van der Ley
Een voorleesboek voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar, over de tweeling Pep en Lis uit Ameland. Het is een vervolg op Het eiland van Pep en Lis, maar het kan ook los van deel 1 worden gelezen.

Ze zijn bijna zeven als er plannen worden gemaakt voor de komende zomervakantie. Ze gaan met een caravan naar andere landen reizen. Een knus vakantiehuisje dat gewoon achter de auto aan wordt getrokken. Dat vinden Pep en Lis heel spannend. Dit is pas de tweede keer dat ze van hun eiland af gaan om ongewone dingen te zien. Voor de kinderen is het verblijf op een camping het einde. Ze kunnen er rondrennen, spelen, klauteren, zwemmen zo lang als ze willen. Maar hun ouders vinden dat Pep en Lis ook dingen moeten gaan bekijken. Zoals kastelen en paleizen. In Brussel, de hoofdstad van Belgie, zoeken ze met elkaar naar een heel klein beeldje dat Manneke Pis heet. Ze vinden het maar raar. In Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, gaan ze naar een toren van roest. Maar ze bezoeken ook pretparken, zoals Disneyland. Zoiets is er allemaal niet op hun kleine eiland, en Pep en Lis kijken hun ogen uit, ze genieten. Ondanks valpartijen, zere knieën en verdwalen. De vakantie gaat veel te vlug voorbij naar hun smaak.

Leny van der Ley is historicus en schrijfster. Ze heeft, behalve over de geschiedenis van haar woonplaats Haarlem, ook romans, verhalenbundels en kinderboeken geschreven. Voor meer info: zie www.lenyvanderley.net


Paperback
blz.: 93
Formaat: 14,8 x 21 cm
ISBN: 978-94-6008-257-3

levertijd ongeveer 1 weekPrijs: €12,85
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen