Kirjaboek: kirjaboek.nl | 10 jaar Veenweidekaas | Bart Soldaat
10 jaar Veenweidekaas

10 jaar Veenweidekaas

Bart Soldaat
Prijs: €15,42
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Op 9 september 1994 werd Veenweidekaas, na 3 jaar voorbereiding, feestelijk op de markt gebracht. Indertijd bejubeld als h?t voorbeeld van vernieuwend, marktgericht ondernemerschap en als in de praktijk gebrachte vorm van duurzame landbouw. Toen het succes in de markt uitbleef, ook even hard verguisd.Toch kent het Veenweidekaasproject vele kinderen, zaken die ondertussen gemeengoed zijn geworden bij steeds grotere groepen agrari?rs en in het beleid.

Er is veel gezegd en geschreven over dit project,tot aan de dag van vandaag. In ?Tien jaar Veenweidekaas in tien portretten ?komen de Veenweidekaas producenten voor het eerst zelf aan het woord:10 ?gewone ?boeren en boerinnen, die het lef hadden om ongebaande wegen in te slaan. Omdat ze boer wilden blijven en omdat ze een redelijke boterham wilden verdienen met het maken van een kwaliteitsproduct en met een verantwoorde manier van landbouw. Hoe kijken z?j terug op deze turbulente periode ?n hoe is het hen daarna verder vergaan?

Bart Soldaat (43) was indertijd werkzaam bij de Westelijke Land-en Tuinbouworganisatie en als projectleider nauw betrokken bij het Veenweidekaasproject. Sinds 2002 is hij gevestigd te Bennekom als zelfstandig adviseur op het gebied van duurzame landbouw en plattelandsvernieuwing, zowel op regionaal als Europees niveau.

Bart Soldaat (43) was indertijd werkzaam bij de Westelijke Land-en Tuinbouworganisatie en als projectleider nauw betrokken bij het Veenweidekaasproject.Sinds 2002 is hij gevestigd te Bennekom als zelfstandig adviseur op het gebied van duurzame landbouw en lattelandsvernieuwing, zowel op regionaal als Europees niveau.

blz.: 56
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen