Over Kirjaboek

Kirjaboek is een handelsnaam van Bureau Kirja. 'Kirja' komt uit het Fins en betekent boek. Bureau Kirja is een jong maar zeer ervaren bedrijf dat ondersteuning biedt aan bedrijven en particulieren op gebied van boekproducties, redactie en vormgeving. Het bedrijf werd in 2004 opgericht door drs. Linda Holla. 

In november 2005 heeft Bureau Kirja de activiteiten van uitgeverij Bergboek overgenomen. Bergboek was in 2000 een van de eerste bedrijven die via printing on demand het uitgeven van een eigen boek mogelijk maakte. De naam Bergboek is op 1 mei 2007 gewijzigd in Kirjaboek.

Voor auteurs is Linda de vaste contactpersoon. Zij begeleidt het gehele proces: van het manuscript tot het uiteindelijke boek.
Linda heeft vergelijkende kunstwetenschap: woord en beeld n algemene literatuurwetenschap gestudeerd. Ze besloot werk te maken van haar passie: boeken! Na haar afstuderen in 1998 heeft ze eerst vijf jaar bij een boeken- en tijdschriftenuitgeverij gewerkt als redacteur. Daarna heeft ze op freelance basis veel redactie- en correctiewerk voor uitgeverijen en bedrijven gedaan voordat ze haar eigen bedrijf begon. 

Achter de schermen werkt Rob Koomen. Hij is het 'brein' achter deze website, en hij beheert de database en coördineert de orderafhandeling.
Rob heeft een achtergrond in engineering, ict en sales support.     

Linda

Rob