Kirjaboek: kirjaboek.nl | Achthoven | Ferry Wienneke
Achthoven

Achthoven

Ferry Wienneke
Prijs: €16,45
ISBN 9789077668931
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

?Zoekt u iets??
De stem achter hem had de uitwerking van een pistoolschot. Jonathan vloog overeind. Hij veegde werktuigelijk zijn handen af aan zijn jas. Naast hem stond een man in uniform met een snor. Een bewaker. In een wanhopige poging een smoes te verzinnen schoten zijn gedachten in de hoogste versnelling.
?Eh ja,? antwoordde hij, ?ik vroeg me af of mijn container al binnen was. Novospark heeft een machine voor me ge?mporteerd. Het heeft nogal haast.?
'Op zaterdag is alles hier gesloten,? zei de man, ?dat zult u toch wel weten. Staat hij er bij??
'Ik kan het niet zien. Ze zijn allemaal hetzelfde.?
'Dat is meestal zo. Bovendien groeit er een beetje gras aan de onderkant. Volgens mij staan ze hier al jaren.?
Ze staarden samen een poosje naar het terrein. Er vlogen wat kraaien over.
?U bent een goede waarnemer,? zei Jonathan. ?Het was een opwelling, begrijpt u? Ik moet natuurlijk gewoon wachten tot maandagochtend.?
De man knikte. Zijn gezicht was emotieloos.

Ferry Wieneke, geboren in de Amsterdamse Pijp, schrijft al sinds zijn jeugd korte verhalen met verrassende plots. Verhalen die beginnen met een re?le situatie en zich langzaam ontwikkelen tot iets wat mogelijk, maar onwaarschijnlijk is. Met een onderwerp dat dicht bij de lezer ligt. In zijn debuut Guimard (2004) figureert een auto die zonder bestuurder autonoom door de stad rijdt. In 2006 kwam zijn vroegere belangstelling voor detectives terug met Klaver, een klassieke speurder in regenjas, eenzaam wonend in een kaal appartement.

Achthoven is een actieverhaal rondom de bankier Jonathan Visser, een rustige man wiens kalme bestaan in een stroomversnelling terechtkomt.

ISBN: 978 90 77668 93 1

blz.: 263
formaat: paperback 12,5 x 20 cm

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De brengers van het goede nieuws

En andere verhalen van Ferry Wienneke