Kirjaboek: kirjaboek.nl | Bob's trompet | Ivar Schute
Bob's trompet

Bob's trompet

Ivar Schute
Prijs: €12,34
ISBN 9789077668726
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
In maart 2008 verscheen Een zeker onbehagen, de door Nico Keuning geschreven biografie van Bob den Uyl (1930-1992). Aan deze biografie is een bibliografie van het primaire werk van Den Uyl toegevoegd, een bibliografie waaraan ik intensief heb meegewerkt. (?)
In mijn directe omgeving hebben dat jaar mensen met vraagtekens in hun ogen rondgelopen. Waarom interesseert het je in hoeveel talen Bob den Uyl is vertaald (7), hoe vaak het verhaal ?De moordenaar? is verschenen (12) en hoeveel gedichten hij heeft vertaald (263)? En waarom eigenlijk Bob den Uyl? En wie is Bob den Uyl?
Deze vragen hebben me verleid tot het schrijven van dit boekje. Ik heb ervoor gekozen de avond die ik ooit met Bob den Uyl in Leiden heb doorgebracht centraal te stellen, om in de stukken erna langzaam het accent te verschuiven naar een kleine presentatie van curiosa en (top)stukken uit mijn collectie. Wat mij bewogen heeft een bibliografie samen te stellen en een collectie bijeen te brengen is alleen maar impliciet duidelijk te maken. Laat de gekte maar voor zichzelf spreken.
De vraag die ik zeker niet zal beantwoorden is de vraag ?wie is Bob den Uyl?? U kent hem, zo niet, dan wordt dat hoog tijd.

Ivar Schute

ISBN: 978 90 77668 72 6
blz.: 69 met kleurenpagina's
formaat: paperback 10,5 x 15 cm
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen