Kirjaboek: kirjaboek.nl | Commandos van de Speciale Troepen | Jef Dresens
Commandos van de Speciale Troepen

Commandos van de Speciale Troepen

Jef Dresens
Prijs: €16,97
ISBN 9077764410
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
In het boek Commando's van de Speciale Troepen beschrijft Jef Dresens uit Meerssen de lotgevallen van militairen van het Korps Speciale Troepen tijdens de periode 1946 tot medio 1948. Het is het verhaal van jongemannen die samen een organisatie vormden; een militaire organisatie met de naam ?Commando's van de Speciale Troepen?. Zij voelden zich de elite-soldaten van het Nederlandse Leger in Indi?. De auteur was ??n van hen. Hij schreef het boek als eerbetoon aan hen die nu Indi?-veteranen worden genoemd. Het boek wordt uitgegeven ter gelegenheid van de feestelijke herdenking op 23 augustus 2006, dat 60 jaar geleden de Speciale Troepen werden opgericht in het toenmalige Batavia. Deze herdenking wordt gehouden in de Commando Kazerne in Roosendaal.

Vrede herstellen
Na het uitroepen van de Republiek Indonesia stuurde de Nederlandse regering in 1945 een troepenmacht naar Nederlands-Indi? om het Nederlandse gezag te herstellen. De Speciale Troepen hadden de opdracht om orde en vrede herstellen in de eilandengroep. In zeer onrustige gebieden en onder extreme omstandigheden vochten zij onder de reglementen en toepassingen van ?staat van oorlog?, afgekondigd door de gouverneur-generaal.

Begrip
Met het te boek stellen van de belevenissen van deze jonge mensen in een militaire organisatie tijdens een bewogen periode in de Nederlandse geschiedenis, hoopt de auteur een bijdrage te leveren aan een beter begrip voor hen die drie jaren in de tropen doorbrachten. Hij draagt zijn boek op aan al deze Indi?-veteranen als herinnering aan de onderlinge kameraadschap en saamhorigheid. Die kwam vooral tot uitdrukking tijdens de gezamenlijke strijd, waarin veel van hun makkers sneuvelden.
Het boek is gebaseerd op gebeurtenissen die werkelijk hebben plaatsgevonden.

ISBN: ISBN 90-77764-41-0.
blz.: 164
formaat: paperback


Levertijd ca. 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Nederlandse Achnacarry Commando's in oorlogstijd
eerbetoon aan gesneuvelden en gewonden en aan allen die te boek staan als Achnacarry Commando’s tijdens de Tweede Wereldoorlog