Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Filosoof als manager! | Frank Mulder
De Filosoof als manager!

De Filosoof als manager!

Frank Mulder
Prijs: €13,37
ISBN 9077764127
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Incompetente managers; auteur en zorgmanager Frank Mulder heeft ze in de loop der jaren in verschillende situaties aangetroffen. Met grote verbazing heeft hij zich afgevraagd hoe deze managers ?berhaupt op die plek terecht zijn gekomen en waarom zij zo lang worden beschermd; hij constateert dat zij bijzonder veel schade kunnen aanrichten. De rode draad van zijn boek is dan ook dit inzicht:

Managers besturen organisaties en dus een belangrijk deel van de wereld. Bestuurders van deze wereld moeten bij uitstek wijze mensen zijn, in die zin dat ze zichzelf en de wijze waarop onze wereld werkt - en niet werkt - begrijpen.

Frank Mulder: 'Ik vind dat ik niet slechts moet zeggen hoe het niet moet, maar ook aanwijzingen moet geven hoe het volgens mij dan wél zou moeten. Overigens wil ik niet de indruk wekken dat ik de wijsheid in pacht heb. Zoals je snel zult ontdekken, put ik uit veel oude en minder oude bronnen. Maar wat is tijd? Er is niet erg veel veranderd in deze wereld. Al duizenden jaren hebben mensen de meest opzienbarende denkbeelden die de levens van diezelfde mensen op een verschrikkelijke manier beïnvloeden. Anderzijds begrijp ik ook dat we nu eenmaal onze ervaringen moeten opdoen, wat iets anders is dan lessen leren.?

Lees een fragment uit het boek (pdf).

Dit boek is uitermate geschikt voor managers, studenten, filosofisch ingestelde mensen, spirituele zielen, bakkersvrouwen, dichters, schrijvers, zieners, maar vooral voor hen die zich weinig aantrekken van wat de omgeving van hen vindt en hun eigen innerlijke kompas vertrouwen

Andere boeken van deze auteur zijn:
De Kapelaan op de Kermis!

Frank Mulder heeft een uitgebreide achtergrond als manager in diverse zorgorganisaties. Daarnaast is hij columnist in Zorgspecial, een managementblad voor het hogere echelon binnen de zorgsector, en doet hij af en toe advieswerk. Momenteel werkt hij als zorgmanager bij de Vivium Zorggroep, een van de grootste spelers op zorggebied in het noordelijke deel van de Gooi en Vechtstreek.

ISBN: 90 77764 12 7
blz.: 134
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Halve Heilige
De Halve Heilige - €14,40
In zijn zoektocht naar liefde en erkenning struikelt Felix van blind date naar blind date.
Het eeuwige nu!
Het eeuwige nu! - €13,37

'Het enige dat ik van je vraag is alle beelden die je hebt even los te laten. Wel verdraaid, dat mag ik toch wel van je vragen? Zie je niet hoe ik me hier zit druk te maken? Voor jou! Zou ik dat doen als ik niks om je gaf? Laat varen je cynisme, laat varen je bedompte wereldblik, laat varen alles wat je weet.'

De Kapelaan op de Kermis!
Als je ook maar een heel klein beetje verstand hebt, zie je dat het bestaan maf in mekaar zit. Is geen ontkennen aan, de logica ontbreekt.