Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Manchester Terri�r | Sandy Krijgsveld-Koster
De Manchester Terrier

De Manchester Terrier

Sandy Krijgsveld Koster
Prijs: €25,00
ISBN 9789460082153
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Mijn naam is Sandy Krijgsveld-Koster. Sinds 2003 ben ik in het bezit van Manchester terriërs. Door allergische problemen bij mijn partner heb ik jaren gedacht dat het hebben van een hond niet tot de mogelijkheden binnen ons gezin zou behoren. Ik heb mij lang bij dit feit neergelegd, maar het verlangen naar een hond bleef. Mijn partner is toen gaan zoeken naar informatie over hondenrassen. Hij vond een summiere beschrijving van de Manchester terriër. Samen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we bij een Nederlandse fokker langs geweest om te kijken hoe de Manchester terriër er in het echt uitzag. Het was ook belangrijk om te testen of mijn echtgenoot allergisch zou reageren. We waren direct verliefd op dit heerlijke eigenzinnige hondje en onze blijdschap was groot toen een allergische reactie uitbleef. Na lang nadenken en de voor- en nadelen overwegen, werd ons gezin uitgebreid met een Manchester terriër: Spike. Anderhalf jaar later kwam Caelin onze 'roedel' completeren.
Ik was ontzettend verbaasd dat er in het Nederlands weinig tot niets over dit prachtige ras te vinden was en ben zelf informatie gaan zoeken. Door deze speurtocht ontstond het verlangen om een Nederlandstalig boek over de Manchester terriër te schrijven. Ik heb informatie weten te verzamelen uit veelal Engelse en Amerikaanse literatuur. Een bibliothecaris in Engeland, heeft mij enorm geholpen met het napluizen van de geschiedenis en de herkomst van de Manchester terriër. Mijn ervaring als hondeninstructeur kwam van pas in het gedeelte over de opvoeding en verzorging van de Manchester terriër. Ik hoop dat door het verschijnen van dit boek wat meer informatie over de Manchester terriër in Nederland en België beschikbaar zal komen en dat de opvoeding en verzorging van de Manchester terriër door het lezen van dit boek wat eenvoudiger wordt.

Veel leesplezier.

Tweede druk 2014
ISBN: 978-94-6008-215-3
blz.: 107
formaat: paperback 14,8 x 21 cm
Geheel in kleur, met vele foto's en illustraties!


Levertijd ca. 1 week

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Der Manchester Terrier

Dieses Buch enthält Informationen über die Geschichte der Manchester Terrier in England, Niederlande, Belgien und Deutschland.