Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Totale Democratie | Han Spiegels
De Totale Democratie

De Totale Democratie

Han Spiegels
Prijs: €13,97
ISBN 9080569534
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
De auteur Han Spiegels wil - met gebruik van de nieuwe media - van de geschreven monoloog tweerichtingsverkeer maken en een dialoog ontketenen met en tussen de lezers. De basis hiervoor is de website www.democratie-2044.com, waar chronologisch in blokken van tien jaar de huivering-wekkende ontwikkeling naar het Europa van 2044 kort wordt aangegeven. Bijvoorbeeld: de buitengrenzen van Europa worden hermetisch afgesloten, Europa wordt door een Raad van Bestuur geregeerd en iedere burger krijgt bij de geboorte een unieke chip in zijn navel. De ontwikkelingen naar dit Europa van 2044 zijn naar de mening van de auteur nu al waarneembaar.

Han Spiegels’ boek ‘De Totale Democratie’ pakt de draad op in het jaar 2044. Bob Logan - de hoofdpersoon - is een hardwerkende bouwinspecteur van De Organisatie die met een beperkt budget verantwoordelijk is voor de woonomstandigheden van de laagste klasse, de niet-actieven. Let wel, ondanks goedbedoelde politieke programma’s van voormalige regeringen zijn zuurstof en water schaars geworden, zodat het onderhoud van deze woongebouwen van grote invloed is op de levensverwachting van de C4-bewoners. Gaande het boek klimt Bob - tot zijn eigen verba-zing - op tot C1-manager binnen het klassenstelsel van de Europese Organisatie van Staten. Hij komt in aanraking met onderwerpen die in het jaar 2000 reeds actueel zijn, zoals de macht van de media, levensbe?indiging en buitenlanderpolitiek.

Naast het spannende en goed geschreven boek, zal op de website een tiental actuele onderwer-pen, waar de hoofdpersoon in het boek mee in aanraking komt, als samenvatting door de auteur worden gepubliceerd.

Zo kunnen de lezers niet alleen kennis nemen van de mening van Han Spiegels, maar tevens direct commentaar leveren en rechtstreeks met hem in debat gaan. Iedere lezer kan een e-mail sturen, waarop de auteur gegarandeerd persoonlijk een antwoord geeft! Uniek is dat de lezers mee kunnen schrijven aan het laatste onvoltooide hoofdstuk van het boek. Onvoltooid wil zeggen dat het boek een open einde kent, maar Han Spiegels zal het ‘nieu-we’ laatste hoofdstuk, waar de lezers aan hebben meegeschreven, publiceren op internet. Dit hoofdstuk zal tevens dienen als hoofdstuk I voor deel II. Iedere lezer en bedenker van een bijzonder einde voor het laatste hoofdstuk van het boek, kan namelijk meedoen aan de selectie voor het schrijversteam van ‘De Totale Democratie deel II – Humania 2074’.

ISBN: 9080569534
blz.: 264
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen