Kirjaboek: kirjaboek.nl | De steen van Freio | Martinus de Kam
De steen van Freio

De steen van Freio

Martinus de Kam
Prijs: €18,00
ISBN 9789460082825
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
NEHALENNIA het laatste offer
Het jaar 275 n.Chr. Freio moet voor de boerderij van zijn ouders zorgen en zijn familie beschermen tegen de barbaarse aanvallen van Frankische plunderaars. Freio’s vader Paluso is met een schip naar Britannia vertrokken. De godin NEHALENNIA is de enige die hem veilig thuis kan brengen. Om haar gunstig te stemmen moet Freio een offersteen aanbieden, maar voor de zoon van een arme boer is dat onmogelijk. Hij sluit vriendschap met Iden. Waar komt dat mysterieuze meisje vandaan en wat is er gebeurd waardoor ze niet wil spreken? Kan zij Freio helpen om de offersteen te bemachtigen? Het is herfst. Het water van de Scaldis wordt opgezweept en er zijn geen dijken…

De gelofte
1995. Zelfde locatie. Freek van Oosten heeft een grote droom: archeoloog worden. Op de boerderij van zijn ouders bewaart hij zijn verzameling oude voorwerpen. Als het kostbaarste stuk uit zijn collectie wordt gestolen, begint een fanatieke zoektocht. Freek krijgt steun van een doortastende bondgenote: Jippe. Hun speurtocht leidt hen naar een vervallen boerderij. Daar doen ze een verbijsterende ontdekking. 1700 jaar nadat haar tempel in de golven verdween, lijkt NEHALENNIA nog steeds springlevend. Of speelt zich in die oude boerderij een ander drama af? En is de offersteen wel het belangrijkste waarnaar Freek en Jippe op zoek zijn?

Martinus de Kam heeft de geschiedenis van de ondergang van de tempel van Nehalennia, en zijn wonderbaarlijke herontdekking zeventien eeuwen later, verwerkt tot één avontuurlijk verhaal.

De steen van Freio bevat de herziene druk van NEHALENNIA het laatste offer (De Drvkkery/Schrijverspodium, 2013), én een nieuw deel: De gelofte.

Andere spannende boeken van Martinus de Kam:
Uso in de Oosterschelde: Frank en Iris nemen het op tegen handelaars in beschermde dieren. Kunnen ze het ook winnen van de ebstroom bij de stormvloedkering? (Gottmer, 2006).
Met een zakmes door de jungle: Jeroen verdwaalt in het oerwoud van Kameroen. Een spannend verhaal over stropers, houthakkers en natuurbeschermers. (Kirjaboek, 2010).
NEHALENNIA het laatste offer: (De Drvkkery/Schrijverspodium, 2013)


Paperback
blz.: 291
Formaat: 14,8 x 21 cm
ISBN: 978-94-6008-282-5

levertijd ongeveer 1 week 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Met een zakmes door de jungle
De grote droom van Jeroen, om het tropisch regenwoud ooit echt te zien, is werkelijkheid geworden.