Kirjaboek: kirjaboek.nl | De verovering van het Britse eiland | Ward Van Loock
De verovering van het Britse eiland

De verovering van het Britse eiland

Ward Van Loock
Prijs: €20,05
ISBN 9789460080715
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Land’s End is de meest zuidwestelijke plek van het Britse eiland en John O’Groats het meest noordoostelijk gelegen punt. Deze twee met de fiets verbinden staat in Groot-Brittannië beter bekend als THE GREAT TRIP. Het is dé ultieme uitdaging voor veel Britse fietsers en… voor anglofiel Ward Van Loock.

Samen met fietsmaat Willy fietste hij in 28 dagen zowat 2150 km tussen de 2 uitersten van het eiland. Achtereenvolgens doorkruisten zij Cornwall > Wales > North York Moors > Pennines > Galloway > Scottish Highlands. Dit traject is niet de kortste afstand (die bedraagt zo’n 1700 km) maar het unieke van deze tocht is dat het traject voor 80% verloopt op bewegwijzerde SUSTRANS-routes, die vooral gebruik maken van verkeersarme wegen, jaagpaden en oude spoorpaden.

Dit verhaal van hun tocht gaat niet alleen over landschappen of bezienswaardigheden onderweg maar vooral over de dagdagelijkse interactie tussen twee fietsers. Wat betekent het om 4 weken lang samen te zijn, lief en leed te delen maar ook conflicten op te lossen? Want enkel en alleen ’s nachts kun je in je eigen tentje terug op jezelf plooien.

Ward Van Loock (°1947) geraakte als fietsauteur vooral bekend door zijn fietsgids uit 1995 ‘Fietsen langs jaagpaden en oude spoorwegen’ (al 6 edities). Sindsdien heeft hij bij uitgeverij Lannoo al 13 fietsboeken gepubliceerd. In het ontwerpen van zijn tochten heeft hij vooral aandacht voor ‘verkeersvrij fietsen’; zónder het lawaai van voortrazende auto’s maar wel mét de fluisterende charme van de vluchtige ontmoeting of de verstilde betovering van groene vergezichten.
www.recreatiefietser.be

ISBN: 9789460080715
blz.: 102
formaat: paperback, 17 x 24 cm, met vele kleurenfoto's
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen