Kirjaboek: kirjaboek.nl | Doeltreffend Trainen | Peter Janssen en Hans Strijbosch
Doeltreffend Trainen

Doeltreffend Trainen

Peter Janssen en Hans Strijbosch
Prijs: €19,54
ISBN 9789460080104
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Aan het einde van de jaren tachtig schreef Peter Janssen zijn bestseller ?Training, Melkzuur, Hartfrequentie?. De trainingsprincipes, die daarin beschreven werden, waren gebaseerd op zijn jarenlange ervaring en eigen onderzoek in zijn sportmedische praktijk in het Brabantse Deurne. Enkele jaren daarna begon de samenwerking met Hans Strijbosch, die het boek vertaalde in het Engels. ?Training, Lactate, Pulserate? vond snel zijn weg over de wereld en werd in vele talen vertaald. Duizenden enthousiaste duursporters over de hele wereld moeten geprofiteerd hebben van de duidelijke en heldere trainingsadviezen uit dit boek. Ook de gelijktijdige opkomst van de hartslagmeters, onder andere van Polar, heeft er voor gezorgd dat er in Amerika, Rusland en Duitsland nog steeds een aangepaste versie van dit boek op de markt is.

Opvattingen over doeltreffend trainen zijn steeds aan veranderingen onderhevig. Daarom werd de originele versie van het boek van tijd tot tijd geactualiseerd. Zo was dat ook het geval met ?Training, Melkzuur, Hartfrequentie?. De opvolger, het ?Basisboek Training?, werd eveneens een groot succes. Het principe van lactaatgestuurde training werd steeds meer verlaten en vervangen door hartfrequentiegestuurde training. En weer vond het boek een internationaal publiek. Het verscheen onder de titel ?Lactate threshold training? bij Human Kinetics in de Verenigde Staten.

Het nieuwe boek ?Doeltreffend Trainen? is de neerslag van alle ervaringen die sindsdien zijn opgedaan met vele sporters. De principes zijn hetzelfde gebleven. De grootste winst zit hem in de vereenvoudiging en de toegankelijkheid van trainen met een hartslagmeter. Elke sporter kan, zonder ingewikkelde laboratoriumtesten met lactaatmetingen, zelf zijn omslagpunt en trainingsintensiteiten vaststellen. Lopers, wielrenners, triatleten en andere duursporters zullen zich zeker thuis voelen bij dit boek. Het bevat naast de meer algemene trainingsinzichten speciale hoofdstukken die dieper ingaan op het hart, de voeding en overtraining.

ISBN: 978-94-6008-010-4
blz.: 271
formaat: paperback 17 x 24 cm


Levertijd ca. 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Bloedvorm
Bloedvorm - €35,99

Leerboek en naslagwerk over EPO. Voor sporters die vroeg of laat met EPO worden geconfronteerd. Voor sportartsen en wielerartsen. Voor studenten. En voor sportjournalisten.

Maar mijn kop stond niet stil

Al sinds de 9e eeuw trekken pelgrims naar Santiago de Compostela. De stad in het Noordwesten van Spanje, waar de heilige Jacobus volgens de overlevering begraven ligt. Ook Peter Janssen liep, geheel ongetraind maar uiterst gemotiveerd, de lange tocht vanaf Saint Jean-Pied-de-Port door het mooie Spaanse land.