Kirjaboek: kirjaboek.nl | Ervoor, Erna | Peter Samuel
Ervoor, Erna

Ervoor, Erna

Peter Samuel
Prijs: €14,91
ISBN 9789460080425
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
?Ervoor, Erna? - mijn eerste eigen boek ? is een verzameling van korte verhalen, teksten en columns. De gebundelde leesstof is een mengeling van fictie en non-fictie, in tamelijk willekeurige volgorde bijeengebracht. De reisverhalen zijn gebaseerd op mijn sleetse geheugen, de fictie komt voort uit ?dromenland?, dat soms aan de achterkant van mijn netvlies voorbijschuift.
Af en toe probeer ik in een columnachtige tekst een opgedane ervaring met een vleug ironie, boosheid of passie te schetsen. In het laatste hoofdstuk komt de fantasie van een Eagles-fan tot uitdrukking.

De schrijfclub ?Evocatief? uit Heemskerk is mijn stimulans tot schrijven, in het bijzonder Corien Heersema en Marijke Hartstra. Het literaire internettijdschrift ?Circumplaudo? heeft mij tot het schrijven van fictie aangezet.
?Verhalensite? vormt een podium om schrijfdiscipline te oefenen.

Met mijn lieve, trouwe Erna heb ik al vele mooie reizen mogen maken, van hier tot down under. Onze avontuurlijke trip die men verhuizen noemt, is in deze uitgave terug te vinden. Maar ook het daadwerkelijk op stap gaan naar al dan niet verre buitenlanden is in enige mate te proeven.

Vanuit ons ?hutje? in woonplaats Limmen (gem. Castricum) hoop ik nog veel te kunnen joggen, fietsen en vooral genieten met Erna, die mij als vrijbuiter altijd veel ruimte laat. Alle lezers wens ik uiteraard veel leesplezier. Als dat lukt, ben ik tevreden.

Peter Samuel

Peter Samuel (geb. 1946 te Amsterdam) volgde de gemeentelijke hbs in Hilversum, de sportacademie (ALO) en sociale academie te Amsterdam.
Als actief voetballer en hardloper was hij lezer, geen schrijver. Ondanks zijn wiskundige ondergrond (hbs-B) groeide op latere leeftijd de behoefte om te schrijven. Een aantal jaren journalistiek werk vormt de voedingsbodem, die literaire ambitie lijkt te vertonen. Zijn ideaal is gericht op het schrijven van een reisboek en/of een roman. Ervoor of erna? Het zal wel erna worden!

ISBN: 9789460080425
blz.: 169
formaat: paperback 12,5 x 20 cm
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Good Old & Still Young
Voet(bal)noten bij 125 jaar HC&FC Victoria 1893
MoeilijkeMan vs. MeijerMans

De ‘Moeilijke Man’ komt terecht in een wirwar van slepende bestuurlijke dwalingen, listen en leugens …