Kirjaboek: kirjaboek.nl | Fly on the Wall | Juriean Brands
Fly on the Wall

Fly on the Wall

Juriean Brands
Prijs: €24,68
ISBN 9789460080463
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Dagboek van een werkloze

In de jaren tachtig van de vorige eeuw bevond Nederland zich in een recessie. Op het dieptepunt van die recessie moesten maar liefst 800.000 werklozen een baan zien te veroveren op de arbeidsmarkt. Dat dit vaak zeer moeizaam ging, bewijst dit boek. De schrijver was zelf jarenlang werkloos en trachtte werk te vinden in de audiovisuele sector. Vanaf maart 1983 tot juli 1990 hield hij een uitgebreid dagboek bij dat nu, aan de vooravond van een nieuwe, massale werkloosheid, wordt gepubliceerd. ?Fly on the wall? is een omschrijving van een bepaald type documentaire, een speciale manier van filmen. Hierbij worden individuen of organisaties dichtbij en in detail bestudeerd door een quasi onzichtbare observator. En zo moet ook dit boek worden gezien: als het verslag van iemand die eigenlijk niet deelneemt (of niet deelnemen m?g) aan hetgeen hij verslaat.
Fly on the Wall gaat verder waar Eerste Egmondse Vrije Televisie ophoudt.
Het boek geeft ook een aardig inkijkje in het culturele leven van de Egmonden in de jaren tachtig van de vorige eeuw. En zo kan de lezer gewaarworden hoe in een Noord-Hollands dorp werd gereageerd op de komst van het nieuwe medium video, hoe groot de bereidheid was om een pionier te accepteren, en hoe de instanties en organisaties met de werklozen omgingen. Met als apotheose een daverende confrontatie met het arbeidsbureau.

ISBN: 9789460080463
blz.: 512
formaat: paperback, 14,8 x 21 cm
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Eerste Egmondse Vrije Televisie
In 1981 kwam in Egmond aan Zee een non-commerci?le televisiezender in de lucht, opererend onder de naam Eerste Egmondse Vrije Televisie. Waar andere tv-piraten eerder een kasboek bijhielden, hield de 25-jarige eigenaar van deze Egmondse tv-zender een uitgebreid dagboek bij dat nu, 25 jaar na dato, wordt gepubliceerd.