Kirjaboek: kirjaboek.nl | Fragmenten uit het leven van Leny Vos-Knoester | Babs Taal
Fragmenten uit het leven van Leny Vos-Knoester

Fragmenten uit het leven van Leny Vos-Knoester

Babs G. Taal
Prijs: €13,88
ISBN 9789460082047
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Leny Vos-Knoester (1920) groeide op in Scheveningen in een groot gezin als oudste van de jongsten. Regelen en organiseren deed ze graag zowel in haar gezin als in haar vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis en in de wijk. Ook later in het bejaardenhuis probeerde ze iedereen er bij te betrekken, even iemand ophalen om met elkaar koffie te drinken, altijd opletten of er niet iemand eenzaam en alleen in een hoekje zit. Toen ze 90 jaar werd vond ze het wel tijd worden om haar functie als voorzitter van de cliëntenraad te beëindigen.

Aanvankelijk had ze helemaal geen tijd om haar levensverhaal zelfs maar te lezen, toen een vrijwilligster van Huize Royal haar vroeg haar levensgeschiedenis op te mogen schrijven. Het manuscript verdween in een la. Geleidelijk begon ze het toch een goed idee te vinden om iets na te laten aan haar kinderen en kleinkinderen. Na het lezen van een paar boeken van mij durfde ze de vraag wel te stellen: wil jij mijn levensverhaal opschrijven?

Hoe zouden we dat aanpakken? Samen beleefden we veel plezier in het opnieuw beleven van al die bijzondere momenten. Verhalen met dialogen die niemand meer woordelijk weet, maar die zo plaats hadden kunnen vinden. Lees en geniet mee met die opgewekte vrouw die het positieve in alles wil zien, tevreden kan zijn met de eenvoudige dingen en die problemen wil oplossen, vooral voor een ander. Geniet van de bonbons, de badgasten en haar reizen naar Canada, maar strijk ook een traan weg bij de ontberingen in de oorlog, het ongeluk van haar man en het overlijden van haar jongste zoon Bram.

Paperback
blz.: 110, met illustraties van Jan Vos jr.
Formaat: 14,8 x 21 cm
ISBN: 978-94-6008-204-7

Levertijd 1 week
 

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Als het leven langer duurt

Verhalen die de wereld van de oncologie van binnenuit beschrijven.

Hardlopen? Je bent gek!

Hardloopervaringen van een laatbloeier op de baan.

Bloem - lezing
Bloem - lezing - €13,27
Verhalen van een bijzonder schrijversduo.