Kirjaboek: kirjaboek.nl | Het Droomschrift | Bert van Dam
Het Droomschrift

Het Droomschrift

Bert van Dam
Prijs: €14,91
ISBN 9070037416
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Het boek bevat verschillende verhalen, die veelal wel een gemeenschappelijk thema hebben. Ze spelen zich af op het grensvlak van droom en werkelijkheid. In een wereld waar alles net iets anders gaat dan je zou verwachten. Doordoor heeft de hoofdpersoon meestal geen grip meer op de het verloop van het verhaal en moet pragmatisch zijn toekomst accepteren.

Een fragment uit het verhaal ‘Naar huis’:…Zolang ik maar niet het huis in ga is er niets aan de hand, voel ik me kalm en rustig, heer en meester over mezelf. Maar al op de waranda met zijn fraai versierde houtwerk krijg ik een onrustig gevoel in mijn buik. En eenmaal binnen verlamt de eeuwenoude geur van het huis mijn hersenen. Ik voel de geur bezit van me nemen als een trip op gras. Onderweg naar de trap, die mijlenver van de voordeur in het donker verscholen lig voel ik me jonger worden. Met elke stap vallen de jaren verder van me af en als ik onderaan de trap uit voorzorg de leuning beetpak zie ik de hand van een jonge man, de man die ik eens was. En ondanks de plotselinge veranderingen van de trap, recht, met een bocht, opeens dalend, dan weer stijl stijgend raak ik niet buiten adem en kom onvermoeid boven. Ik kijk over de balustrade naar beneden, naar de statige trap met de rode loper, die nu uitnodigend rustig is, maar ik moet verder. De lange gang is verlicht met messing gaslampen die schaduwen over het plafond laten spelen, en heel in de verte zie ik de deur, die uitnodigend op een kier staat, een lichtstreep als baken door de gang werpend. Ik ben al uren onderweg naar de deur die maar niet dichterbij komt ook al denk ik hem al tien keer gepasseerd te zijn, maar toch sta ik opeens in de kamer en daar is zij ook. Suzanne. Haar schoonheid is verblindend en ik voel mijn lichaam reageren…

Bert van Dam is geboren in Rotterdam. Hij was van jongs af aan ondernemend en creatief. Tijdens zijn studie chemische technologie kwam zijn interesse voor schrijven voor het eerst aan het licht als bestuurslid van de jongeren soci?teit verantwoordelijk voor publiciteit. Toch zou het tot 2000 duren voor hij serieus met schrijven begon.

ISBN: 90-70037-41-6
blz.: 114
formaat: paperback

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Op drift geraakt
Een wel heel bijzonder reisverslag in gedichten. Het startpunt is Brisbane, Australi?. Na allerlei omzwervingen over de halve wereld eindigt het boek opnieuw in Australi?. Met scherpe observaties, soms griezelig beklemmend, worden de stopplaatsen onderweg becommentariseerd.