Kirjaboek: kirjaboek.nl | Het lot van het toeval | Karel Brummans

Het lot van het toeval

Karel Brummans

Prijs: €19,02
ISBN 9070037386
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Op 28 december 1998 tijdens de terugreis van een kerstvakantie in Beieren botst een dronken automobilist op de auto van Victor en Anne Vogel. Anne, die reed, komt hierbij om het leven. Een jaar lang wentelt Victor zich in verdriet en zelfverwijt, omdat hij die ochtend niet kon rijden. Het eerste kerstfeest zonder Anne belooft een dramatisch dieptepunt te worden. Maar al zappend komt Victor op kerstavond bij een uitzending terecht, die hem uit zijn lethargie haalt. Hij besluit op tweede kerstdag 1999 naar Zuid Duitsland te vertrekken, om zichzelf op de onheilsplek uit zijn mentale gevangenis te bevrijden.Vanaf dat moment neemt zijn lot een wending. Toevallige ontmoetingen en gebeurtenissen zullen Victors leven be?nvloeden. Onderweg neemt hij een liftster en haar dochtertje mee. Beiden gaan een grote rol spelen in zijn pogingen zich te bevrijden uit zijn zelf gekozen cel.Tevens opent die ontmoeting met de liftster de deur naar zijn verleden met Anne. De manier waarop hij haar ontmoette en ze kozen om met elkaar verder te gaan, komt deels overeen met wat hem op deze reis te wachten staat. Toch zijn er markante verschillen tussen de beide vrouwen, die Victor in verschillende fases op zijn levenspad vergezellen. Terwijl de liftster hem helpt zijn nieuwe toekomst in te wandelen, ondersteunt Anne hem om waardevolle lessen te leren uit zijn verleden met haar. Ook zullen twee echtparen hem helpen, om zijn leven weer op de rails te krijgen. De Milchners vingen hem op na het ongeluk. Ze hebben hem een jaar later uitgenodigd om bij hen te logeren. Ze zullen hem bijstaan, zodra hij aan zijn verwerking begint. De familie Hirsch is eigenaar van het hotel waar Anne en Victor hun laatste vakantie doorbrachten. Vanuit dat hotel bezoekt hij de plekken, waar hij die laatste dagen met zijn vrouw was. Uiteindelijk bevrijdt hij zich van zijn schuldenlast en opent zo de deur naar fijne herinneringsmomenten met Anne. Er zijn ook nog twee bronnen waaraan hij zich kan laven, tijdens die reis om daar kracht uit te putten. De ene is een specifieke manier waarop hij terugkijkt naar zijn verleden en zich focust op wat hij er over zichzelf van kan leren. Om vervolgens in een soort mentale fantasie vooruit te blikken naar wat hij het beste kan doen, wanneer hij op alle belangrijke plekken komt.De andere ligt in de kracht van een droomverhaal, dat hij in delen hoort. Hierin krijgt hij het verhaal voorgeschoteld van een wijze vrouw, die lang geleden mensen al leerde hoe zij zelf hun eigen emoties kunnen be?nvloeden. Zo zijn drie dimensies van tijd, verleden, heden en toekomst, in elkaar geweven tot een sterke nieuwe leidraad in het leven van Victor.

Karel Brummans (juni 1949) begeleidt, als freelancer, individuen en groepen. Hij richt zich vooral op hoe mensen mentale blokkades kunnen opruimen, positieve energie kunnen halen uit hun (negatieve) ervaringen en respectvol gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten.
De ruim 20 jaar ervaring op dit gebied is een inspirerende bron voor zijn eerste

ISBN: 90-70037-38-6
blz.: 204
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Zoektocht
Zoektocht - €13,88
Een Nederlandse man wordt ontslagen en verliest daardoor zijn gevoel voor eigenwaarde. Dit reageert hij in Kroati? af op zijn Oostenrijkse vrouw, die destijds voor hem haar vaderland heeft verlaten. Vlak voor het werkelijk misloopt, dringt zij tot hem door.
Achterlaten en opnieuw beginnen
De hoofdpersonen in deze roman vluchten beiden uit een mislukte relatie. In het vliegtuig op weg naar Nieuw Zeeland komen ze als bij toeval naast elkaar te zitten. Hun eerste aarzelende contact leidt er toe, dat ze besluiten samen door Nieuw Zeeland te trekken. Al doende helpen ze elkaar belangrijke lessen uit te leren uit hun verleden. Zo kunnen ze dat verleden “achterlaten en opnieuw beginnen.”