Kirjaboek: kirjaboek.nl | Hokus, pokus, pilatus pas... Wieswiswiezewas! | Wilma Huisman - Kalksma
Hokus, pokus, pilatus pas... Wieswiswiezewas!

Hokus, pokus, pilatus pas... Wieswiswiezewas!

Wilma Huisman Kalksma
Prijs: €17,48
ISBN 9789460080616
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen

Wies is een meisje. Een heel gewoon en ook bijzonder meisje. Bij haar speelgoed zit een speeldoosje.. Als je het openmaakt, komt er muziek uit en gaat er een poppetje dansen. Dat danseresje is zo mooi en kan zo goed dansen... Wies kan dat niet... en daar wordt ze soms een beetje verdrietig van, want Wies vindt zichzelf maar heel gewoon. Dan pakt ze haar toverstokje en voelt ze zich even heel stoer, lief, sportief, grappig, mooi en slim. Maar... is het wel zo leuk, om een indiaan, een hondje, een zwemster, een clowntje, een prinses of een astronaut te zijn?

Wilma Huisman - Kalksma is een kleuterjuf in hart en nieren. Met het maken van dit boek is haar lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De inspiratie heeft ze uit haar eigen leven gehaald. Het resultaat is een combinatie van haar prachtige, kleurrijk geschilderde illustraties en gevoelige tekst over een meisje dat niet in de gaten heeft dat ze voor haar moeder perfect is zoals ze is...

Fragment:
Dan valt Wies in slaap. Ze droomt dat ze een prinses is. Ze mag met haar mooiste jurk rondrijden in de gouden koets en iedereen zwaait naar haar. Wies vindt het prachtig, maar na een poosje wil ze weer lekker gaan spelen. Ze pakt haar knikkerzak en haar krijtjes, maar haar jurk zit in de weg. Er komt een mevrouw naar haar toe, die zegt boos dat prinsessen zoiets niet doen. Ze moet de gouden koets weer in, maar dat wil ze helemaal niet en ze roept heel hard: 'Nee'. Gelukkig wordt ze wakker.
Prinsessen zijn wel mooi en deftig, maar altijd braaf en netjes zijn is ook niet fijn. Nee, te deftig is niet leuk. Een beetje is genoeg.


* Prachtig prentenboek met kleurrijke geschilderde illustraties
* Sluit aan bij de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen van 5, 6 en 7 jaar.

Website van Wilma

ISBN: 9789460080616
blz.: 24
formaat: hardcover, bedrukte schutbladen, 20 x 20 cm

 
1 Boekbeoordelingen - Gemiddelde beoordeling 5 / 5 (Alles tonen)

Klik om dit boek te beoordelen

Fantastisch!

Lisanne - 8-3-2013

Heel mooi geschreven en geïllustreerd voorleesboek voor kinderen. Je bent goed zoals je bent, de wijze les uit het boek! Zeker i...

Klik om dit boek te beoordelen