Kirjaboek: kirjaboek.nl | Ik probeerde het ook eens | Henk Peperkamp
Ik probeerde het ook eens

Ik probeerde het ook eens

Henk Peperkamp
Prijs: €19,02
ISBN 9789460083037
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Henk Peperkamp is zijn hele leven werkzaam geweest in de farmaceutische industrie, eerst als organisch chemicus, later als wetenschappelijk informatie manager en tenslotte als bedrijfsbeheerder R&D.
Na zijn pensionering ging hij filosofie studeren aan de Universiteit van Amsterdam, zijn interesse ging daarbij vooral uit naar de cognitieve wetenschappen, zoals logica, wetenschapsfilosofie, psychologie, algemene taalwetenschap, taalfilosofie en kunstmatige intelligentie.
Dit boek bevat in de eerste plaats een bloemlezing van een aantal beschouwende stukjes (variërend van “Absurd” tot “Ziel”) die hij in de loop der jaren in het kader van een vriendenclubje van oud-filosofiestudenten schreef.
Daarnaast bevat het een dertigtal zeer korte fantasietjes over “De Meester en de leerling”, aanvankelijk begonnen als een parodie op de dweepzucht met allerlei goeroes uit het oosten, maar later begonnen die twee personen een min of meer eigen leven te leiden.
Het boek sluit af met twee papers, de eerste gaat over politieke filosofie en becommentarieert de huidige waarde van vijf invloedrijke West-Europese denkers uit de 17e en 18e eeuw.
De laatste tenslotte is een paper uit 1997 dat geschreven werd in het kader van een serie gastcolleges van Professor Rorty en geeft (gaf) de filosofische positie van de auteur weer.

ISBN: 978-94-6008-303-7
blz.: 330
Formaat: 17 x 24 cm

Levertijd is ongeveer een week

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen