Kirjaboek: kirjaboek.nl | In balans, uit balans | epilepsie | Monica Warbroek en Wieke Gaus

In balans, uit balans

Monica Warbroek en Wieke Gaus

Prijs: €15,42
ISBN 9789077764596
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen

Dit is het eerste boek in Nederland van vrouwen met epilepsie voor vrouwen met epilepsie. De auteurs, Monica Warbroek en Wieke Gaus, zijn twee van die vrouwen. Ze hebben beide epilepsie en niet zo zuinig ook, al jarenlang. In dit boek geen medisch-technische informatie, maar de verhalen van vrouwen zelf: van hun eerste aanvallen tot hun kijk op de toekomst. Vrouwen uit het hele land, van alle leeftijden, met verschillende soorten epilepsie, vertellen hoe ze hun leven met epilepsie vormgeven. In hun dagelijkse omgeving, met hun kansen en beperkingen, met hun emoties en ook hun bevindingen van de zorg eromheen.

In balans, uit balans is geschreven ter informatie, ter herkenning, misschien ter bevestiging, lering of troost van al die duizenden vrouwen in Nederland met epilepsie. Maar ook voor mensen die hen na staan en hen beter willen begrijpen. En voor al die gezondheidswerkers en deskundigen die vaak nog onvoldoende besef en kennis hebben van hoe dat in de realiteit is: het leven met epilepsie.

Een van de ge?nterviewde vrouwen is Rosita Steenbeek, Nederlandse schrijfster van o.a. van een achttal bekende romans (haar laatste boek Siciliaans Testament wordt geroemd). Rosita is op dit moment vaak op televisie te zien en te horen.

Naast de gesprekken bevat het boek een schat aan informatie. Vanuit de eigen ervaringen van de deelneemsters t/m websites en de laatste wetenschappelijke bevindingen. Informatie die tot nog toe nergens anders te vinden is. Ook niet bij de huisarts en neuroloog, want 'als arts heb je dat niet allemaal in de gaten', Voor alle vrouwen met epilepsie, maar ook voor alle mensen in hun omgeving en voor al die gezondheidswerkers die nog niet genoeg bekend zijn met hoe dat in de praktijk is: het omgaan met (de gevolgen van) epilepsie en de impact die dit op de levens heeft. Niet alleen op dat van de vrouwen zelf, maar ook op familie, vrienden, collega?s, kortom: op hun hele omgeving.

De verhalen in In balans, uit balans zijn stuk voor stuk erg authentiek en heel typerend voor vrouwen met epilepsie. Andere vrouwen die hun epilepsie nog niet zo goed kennen of geaccepteerd hebben, kunnen veel leren van deze verhalen van ervaringsdeskundigen. Voor mannen met epilepsie zijn deze verhalen zeker ook aan te bevelen.
Martijn Engelsman, neuroloog, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, Heemstede en Polikliniek voor Epilepsie, Utrecht. Auteur van Epilepsie.

Dit is een belangrijk boek. Een boek met alle persoonlijke verhalen is van belang voor alle mensen met epilepsie. Voor mannen en vrouwen, zwakken en sterken, en voor iedereen in deze maatschappij die professioneel, intermenselijk of zelfs maar als toevallige voorbijganger te maken heeft met mensen met epilepsie. Voor iedereen dus.
W. van Emde Boas, MD, PhD Neurologist - Clinical Neurophysiologist, Stichting Epilepsie Instellingen Nederland, Heemstede ? Zwolle.

• Webregio Alkmaar heeft een filmpje gemaakt over Wieke Gaus en Monica Warbroek, kijk hier.

• Monica Warbroek heeft in het EO-programma Epilepsie haar verhaal verteld, kijk hier.

• Artikel in Alkmaar op Zondag 25-03-2007, kijk hier (pdf bestand).

• Artikel in Noordhollands Dagblad 21-04-2007, kijk hier (pdf bestand).

• Artikel/recensie in Transmissie, mei 2007 (kwartaaluitgave van Epilepsie Vereniging Nederland), kijk hier (pdf bestand).

ISBN: 978 90 77764 59 6
blz.: 176
formaat: paperback 15x23


Levertijd ca. 1 week

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen