Kirjaboek: kirjaboek.nl | Kameraad Cuba | Harjan Bos
Kameraad Cuba

Kameraad Cuba

Harjan Bos
Prijs: €17,00
ISBN 9077668411
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Cuba: land van muziek, cocktails, sigaren, prachtige koloniale steden, schitterende stranden, mooie natuurgebieden en een uiterst vriendelijke bevolking. Een land dat al bijna een halve eeuw een geheel eigen koers vaart en zich dapper verzet tegen inmenging door de boze bovenbuurman: de Verenigde Staten. Maar tegelijkertijd een land waar de binnenlandse repressie groot is en waar de bevolking verlangt naar meer vrijheid. In ?Kameraad Cuba? komen al deze zaken aan de orde.

Het boek is een mix van feit en fictie: de lezer krijgt aan de hand van een zestal reisverhalen degelijke informatie over Cuba voorgeschoteld. Deze verhalen spelen zich af op locaties verspreid over het hele eiland. Daarnaast gaat ?Kameraad Cuba? terug in de tijd: in een van de verhalen wordt op een speelse manier een overzicht gegeven van de roerige historie van Cuba.

De stijl van de auteur is helder en direct. De toon is luchtig en nooit zwaar op de hand, humor is altijd aanwezig. ?Kameraad Cuba? is daarmee een boek dat iedereen met plezier zal lezen. Het mag dan ook in de koffer van geen enkele Cubaganger ontbreken. Lees het in het vliegtuig of in een ligstoel aan het strand. Of lees het thuis bij de open haard, maar lees het. Het zal een aangename vriend blijken te zijn voor iedereen die meer wil weten over dit bijzondere land.

Harjan Bos is reisleider en schrijver. Hij werkte geruime tijd als reisleider in Cuba. Hij publiceerde reeds eerder een serie reisverhalen over Cuba: Standplaats Havana (2001, uitgeverij Elmar). REIZEN (?Het grootste reisblad van Nederland?) schreef daarover: ?Gevarieerde impressies en reisverhalen over Cuba. Een aanrader!?

Meer info over het werk van Harjan Bos is te vinden op zijn Website

ISBN: 90-77668-41-1
blz.: 240
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Standplaats Havana
Harjan Bos werkte enige tijd als reisleider in Cuba. Tijdens die periode deed hij als ‘Our man in Havana’ verslag van zijn indrukken en ervaringen in het e-zine Writers Block Magazine. Deze reportages zijn nu gebundeld in ‘Standplaats Havana’ en beschrijven hoe communisme en vrolijkheid hand in hand gaan op het zo warme en sprankelende Cuba.