Kirjaboek: kirjaboek.nl | Kunst Stukjes | Andries Oldersma
Kunst Stukjes

Kunst Stukjes

Andries Oldersma
Prijs: €12,85
ISBN 9789460081552
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Andries Oldersma (1935) schildert en dicht onder de naam Andries Jelles. Hij was in Amsterdam onderwijzer, schoolleider, begeleider en gemeentelijk inspecteur van het onderwijs. Als inspecteur van het onderwijs was hij onder meer belast met kunsteducatie, was voorzitter van de museumcommissie, die de door Sandberg opgezette kunstkijkuren verzorgt en lid van de Amsterdamse Kunstraad.

Vanaf 1962 publiceert hij in tijdschri‚en, boeken en kranten over tal van onderwijszaken, kinder- en jeugdliteratuur en kunstzinnige vorming. Bekend werden onder meer het boekje over onderwijsgedrag “De meester is gek!” (1977) en zijn onderwijscolumns in Het Parool.
Andries Jelles schildert en exposeert zijn non-figuratieve expressionistische werken, schrijft‚ gedichten en studeert filosofie. De vaak korte gedichten, zoals in haiku en senryu-vorm, kenmerken zich door grote zeggingskracht en relativerende humor, die ze voor de lezer plezierig toegankelijk maakt. Hij debuteerde in 1991 met de bundel ‘Bijna een geruststelling’, gevolgd door ‘Ik laat me niet kisten. Nog niet’ (De Beuk - Amsterdam).

Als Friese Amsterdammer woont hij thans in het Drentse Vledder.Paperback
blz.: 64, geïllustreerd in kleur
Formaat: 14,8 x 21 cm
ISBN: 978-94-6008-155-2

Levertijd ongeveer 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen