Kirjaboek: kirjaboek.nl | Mattheus Jacobsz, velleploter uit Gulikerland | R.E. van Pesch en C.A.W. van Pesch-Weenink
Mattheus Jacobsz, velleploter uit Gulikerland

Mattheus Jacobsz, velleploter uit Gulikerland

R.E. van Pesch en C.A.W. van Pesch Weenink
Prijs: €17,79
ISBN 9077764909
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Dit boek is het logische vervolg op de in 2002 verschenen uitgave van de ?Afstammingslijst der familie Van Pesch en aangehuwden?. Naast het geheel herziene en aangevulde overzicht van de genealogie van de familie Van Pesch en de parentelen van ruim dertig aangehuwden, worden opmerkelijke gebeurtenissen uit het sociale, culturele en maatschappelijke leven, sinds de gedenkwaardige inschrijving van Mattheus Jacobsz op woensdag 20 december 1628 in Utrecht, beschreven.
Verhalen over de herkomst van deze stamvader; de invloed van de Doopsgezinde Gemeente op verscheidene familieleden; de maatschappelijke posities die ze door de jaren heen hebben bekleed; de betrokkenheid bij het onderwijs; de inzet bij militaire operaties; de lichamelijke en geestelijke gezondheid en hoe zij belangrijke feesten en partijen vierden, passeren de revue.

Roeline E. van Pesch wordt in 1945 op Cura?ao geboren. Zij behoort tot de tiende generatie Van Pesch nazaten van stamvader Mattheus Jacobszgend van Pesch. In 2001 neemt ze het initiatief de tot dan toe bijgehouden stamboomgegevens te ordenen en aan te vullen, wat resulteert in de eerste uitgave. Deze publicatie komt mede tot stand door de onvermoeibare inzet van Corrie. De enorme groei van nieuwe gegevens is in 2005 aanleiding om te besluiten een nieuw boek over de geschiedenis van de familie Van Pesch te schrijven.

Cornelia A.W. van Pesch-Weenink wordt in 1950 te Eibergen geboren; trouwt in 1975 met Coen van Pesch en behoort daarom tot de aangehuwden. De belangstelling voor de genealogie ontstaat tijdens een reis in de USA waar zij in Salt Lake City het archief van de Mormonen, van ?s morgens vroeg tot 's avonds laat, bestudeert. Het voorstel om bij te dragen aan een boek van haar aangehuwde familie spreekt haar aan. De aangehaalde citaten uit de - soms zeer slordige en bijna onleesbare - notari?le akten uit het archief van Utrecht zijn dank zij haar tot stand gekomen. Zij geven een extra dimensie aan alle familieverhalen in dit boek.

ISBN: 90-77764-90-9
blz.: 188
formaat: paperback 17x24
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen