Kirjaboek: kirjaboek.nl | Mijn Alter Ego | Julius Schellens en Anne Van Moere
Mijn Alter Ego

Mijn Alter Ego

Julius Schellens en Anne Van Moere
Prijs: €15,94
ISBN 9789460082436
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
JULIUS SCHELLENS is een schrijver uit Westmeerbeek -een deelgemeente van Hulshout- die zijn zieleroerselen sprokkelt langs de boorden van de Grote Nete. Hij werd in 1949 geboren in Voortkapel, een dorpje in de gemeente Westerlo, de Parel der Kempen. In het toenmalig Gemeentelijk Sint-Lambertuscollege werd hij klassiek geschoold in de Grieks-Latijnse Humaniora. Zijn schrijfstijl wordt nog duidelijk beïnvloed door de Latijnse volzinnen. Hij produceert enigszins archaïsche poëzie en streeft ernaar zijn taal en metaforen zodanig te kneden dat hij door iedereen kan begrepen worden. Vanuit zijn blindheid schrijft hij heel gevoelsmatig, waarbij tast, gehoor, reuk en smaak zijn voornaamste bronnen van zintuiglijke waarneming zijn. Voor visuele beelden put hij uit zijn herinnering toen hij nog kon zien. Hierbij laat hij zich leiden door zijn realistisch optimisme. Behalve dichter is hij ook nog auteur van reportages en interviews voor tijdschriften, kortverhalen en sprookjes. In 2009 kwam zijn eerste bundel ‘Ego sum’ uit, een bloemlezing van gedichten, mijmeringen en cursiefjes. Met twee werken hieruit behaalde hij een eerste prijs. Het gedicht ‘Ochtend langs de Nete’ werd in 2011 bekroond door Regionale Televisie Mechelen-Kempen voor het literaire programma ‘Bladwijzer’. In datzelfde jaar won hij met ‘Beschermengelen bestaan nog’ de kortverhalenwedstrijd, georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Nederlandse literaire tijdschrift ‘Pointe’.
Zijn lijfspreuk: “Volo, ergo possum” – “Ik wil, dus ik kan”.
Contactadres: jul.schellens@skynet.be

ANNE VAN MOERE is een kunstenares die in 1963 in het Waasland werd geboren. Sinds 2013 vormt zij in de Kempen samen met Julius, haar zielsverwant, een poëtisch liefdesduo.
Kunstbeleving is voor haar experimenteren met lijnen, vormen, kleuren, patronen, composities en perspectieven. Het betekent voor haar de werkelijkheid anders bekijken en creatief uiting geven van diepliggende gevoelens. Meermaals stelde zij tentoon. Via Encaustic -wat inbranden betekent- schildert zij met verwarmde gekleurde bijenwas, waarbij zij abstracte taferelen tot leven laat komen. Dikwijls is haar werk geïnspireerd door haar eigen poëzie, een andere kunstuiting van haar.
Contactadres: annevanmoere@skynet.be

Zij delen hun passie voor poëzie door samen te schrijven en voor te dragen op literaire podia. In deze bundel liet Anne zich bestuiven door de gedichten van Julius die daardoor tot leven komen in vorm en kleur.

Toets jouw eigen fantasie aan het diepste van hun innerlijke beleving. Neem het in je op, geniet!

Paperback
blz.: 75, geïllustreerd, full colour
Formaat: 17 x 24 cm
ISBN: 978-94-6008-243-6 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen