Kirjaboek: kirjaboek.nl | Mijn god in scherven | Rob Bos
Mijn god in scherven

Mijn god in scherven

Rob Bos
Prijs: €15,00
ISBN 9070037920
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Het geloven is voor veel mensen de afgelopen tijd sterk veranderd. Eerst verdween de hel.Volgens een bisschop was de hel niet verdwenen maar zat er niemand meer in. Toen was de hemel er niet meer. De mensen zochten hun bestemming meer op de aarde en in dit leven.Erger was dat de goede rechtvaardige God zijn vaste plekje op de wolk, in de gedaante van een oude wijze man,had verlaten. Op vele schilderijen is Hij eeuwenlang zo weergegeven. Hele generaties hebben er op vertrouwd dat alles wat een mens overkwam altijd voor zijn eigen bestwil was.Zelfs als een mens krimpend van de pijn dood lag te gaan,was dat nog een goede zaak,want hij werd gelouterd.Hoe is het toch zo als Gods zoon na tweeduizend jaar aanbeden te zijn, thans niet meer in de harten van de mensen woont.Het uitzicht op de hemel,een nieuwe aarde zonder pijn en dood is verdwenen.Jezus is wel een voorbeeld, maar geen zoon van God meer voor de meeste mensen. De vraag is:“Wat is er dan nog over?” Jaap,de hoofdpersoon in dit boek,gaat daar naar op zoek en doet een verrassende ontdekking.

Rob Bos,werd in 1932 in Den Haag geboren.Na het Lyceum volgde hij een technische opleiding.Hij werd echter steeds meer geboeid door de manier waarop mensen leefden,hun verlangens, hun psychische problemen en vaak hun spirituele verwachtingen. Hij volgde opleidingen in Gestalt,Psychosynthese en spirituele kunstzinnige psychotherapie o.a.gebaseerd op Jung en Steiner.Tijdens zijn spirituele zwerftochten,kwam hij intensief in contact met monniken,monialen en religieuze zoekers van diverse pluimage.Hij putte echter ook uit de ervaring in zijn praktijk als beeldend psychotherapeut.Over die ervaringen, vaak symbolisch beschreven,gaat zijn eerste boekje:“Het kaboutertje Ego ”.In dit boek:“Mijn God in scherven ”,vertelt hij hoe zijn geloofservaring wel veranderde maar niet verdween.

ISBN: 90-70037-92-0
blz.: 90
formaat: paperback

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Kaboutertje Ego
Kaboutertje Ego - €11,42

De auteur neemt je mee op zijn zwerftochten. Je beleeft wat het betekent als je op een hoog gelegen richel in de steile bergen zit te mediteren, om in een ander hoofdstuk te ontdekken dat ook jij in tegenstelling tot een mier uit meerdere persoonlijkheden bestaat.