Kirjaboek: kirjaboek.nl | MoeilijkeMan vs. MeijerMans | Peter Samuel
MoeilijkeMan vs. MeijerMans

MoeilijkeMan vs. MeijerMans

Peter Samuel
Prijs: €15,42
ISBN 9789460081729
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
De ‘Moeilijke Man’ (MM), hoofdrolspeler die geen hoofdrolspeler zou mogen zijn, komt terecht in een wirwar van slepende bestuurlijke dwalingen, listen en leugens …

MM raakt verstrikt in een doolhof van clustergekloot met kliko’s, een ondoorgrondelijk labyrint dat zijn weerga niet kent. Het toneelspel verwordt tot een Kafkaësk boertige klucht, waarin deze eenvoudige burger in het spel om de macht de strijd aangaat met een wethouder, een soort Johnny de Selfkicker die lid is van de CKG-club ‘Clowns, Komieken en Grappenmakkers’, en met een soms mens, soms mans lijkende burgemeester, die niet schuwt zijn controversiële wethouder uit de wind te houden onder het motto ‘Met Meijer Meer Mans’. Deze wethouder heeft immers al een paar moties van wantrouwen aan zijn broekspijpen hangen. Dat hij deel uitmaakt van een meerderheidscoalitie is het enige dat hem overeind houdt.

De hoofdrolspeler, die geen hoofdrolspeler zou mogen zijn, maar die door deze en gene als ‘Moeilijke Man’ wordt neergezet, toont aan dat transparantie en aandacht voor de burger bestuurlijke lariekoek zijn. Het zijn kreten die in de alledaagse praktijk als loos mogen worden beschouwd.

De ‘Moeilijke Man’ schreeuwt niet om aandacht, hij schreeuwt om doorzichtige (h)eerlykhyd, recht en rechtvaardigheid. Hij zou het een ‘OLV-ter-Noodkreet’ willen noemen. De lezer zal deze hulproep in de loop van het verhaal gaan begrijpen.

Paperback
blz.: 139
Formaat: 17 x 24 cm
ISBN: 9789460081729

Levertijd ongeveer 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Good Old & Still Young
Voet(bal)noten bij 125 jaar HC&FC Victoria 1893
Ervoor, Erna
Ervoor, Erna - €14,91
'Met mijn lieve, trouwe Erna heb ik al vele mooie reizen mogen maken, van hier tot down under. Dit boek is een verzameling korte (reis)verhalen, teksten en columns.'