Kirjaboek: kirjaboek.nl | Relatie: Wintireligie en het Christendom | R.G.F. Berenstein
Relatie: Wintireligie en het Christendom

Relatie: Wintireligie en het Christendom

R.G.F. Berenstein
Prijs: €13,88
ISBN 9077668438
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Dit boek bespreekt op een inspirerende wijze de relatie tussen Wintireligie en het Christendom. Vervolgens stelt het een lastige cultureel, sociaal en maatschappelijk vraagstuk aan de orde, dat de laatste tijd veel aandacht vraagt van dienstverlenende instanties en religieuze instituties. In enkele hoofdstukken komt het dan ook tot lichte meningverschillen met de betrokken christenheid.Dhr. Berenstein beschrijft het nut van de onafwendbare samengaan van de Wintireligie en het Christendom en versterkt dit met suggesties voor die mogelijke nieuwe religieuze koers.

Zijn visie illustreert hij met heldere voorbeelden die hij put uit het heden en het verleden. Dit werk is meer een beschouwing uit het dagelijkse leven en in een begrijpelijke vorm vervat. Een indrukwekkend boek over de verloren identiteit van de Surinamer met Afrikaans bloed en zijn zoektocht om die terug te vinden: ?Relatie:Wintireligie en het Christendom.?

R.G.F.Berenstein (1942, Paramaribo)verwierf bekendheid met zijn verhandelingen in kerk ? en mystieke maandbladen. Hij debuteerde met de gedichtenbundel: ?Sommige Dingen ? uit 1982..

Maatschappelijke gebeurtenissen brachten hem op het spoor van het geestelijk leven, zoals door de Afrikaanse nakomelingen in Nederland en in Suriname wordt beleefd.

ISBN: 90-77668-43-8
blz.: 164
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen