Kirjaboek: kirjaboek.nl | Rond de War on Terror | Frank van Ree
Rond de War on Terror

Rond de War on Terror

Frank van Ree
Prijs: €24,68
ISBN 9789460080777
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Oorlogen en PTSS

Frank van Ree met medewerking van Duncan Rooders

De vaderlandse geschiedenis werd en wordt ten dele vervalst en opgepoetst, om het verdedigen van de eigen cultuur meer de moeite waard te maken.

In Rond de War on Terror wordt de militaire en politieke strijd die nu mondiaal gevoerd wordt in een context van historische continuïteit geplaatst. Oorlogen zijn van alle tijd, op zichzelf staan ze niet. Heeft Neokolonialisme niet bijgedragen aan het huidig conflict? Zijn er ook niet elementen van maatschappelijke overdraagbare Oorlogsdenken en Discriminatie aan te wijzen die als een ‘Perpetuum Mobile’ ervoor zorgen dat de voedingsbodem voor het volgende conflict al weer gelegd is? Wordt de huidige samenleving steeds meer geconditioneerd voor oorlogsgeweld? In Rond de War on Terror wordt op al deze en andere facetten ingegaan en met de lessen van vorige en huidige conflicten een mogelijk preventiemodel beschreven.

Frank van Ree is oud psychiater van ziekenhuis Vogelenzang. Hij is auteur van onder andere: Dicht op de Huid, Een halve eeuw in de Psychiatrie en Verveemde Horizon. Tevens publiceerde hij over zijn ervaringen als vertrouwensarts met leden van de Rote Armee Fraktion en zijn strijd tegen het misbruik van de elektroshocktherapie in de geestelijke gezondheidszorg.

ISBN: 9789460080777
blz.: 420
formaat: paperback, 16 x 24 cm
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen