Kirjaboek: kirjaboek.nl | Science Fiction 2006 Kort | samengesteld door Marcel Molenaar
Science Fiction 2006 Kort

Science Fiction 2006 Kort

samengesteld door Marcel Molenaar
Prijs: €12,91
ISBN 9077764232
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Ben jij ook een liefhebber van korte Science Fiction verhalen en lees je deze het liefst in het Nederlands? Heb jij ook altijd behoefte aan nieuwe, verrassende, spannende of gewoon leuke verhalen, maar kan je ze slechts met moeite vinden? Deze bundel vol korte Nederlandse science fiction verhalen is samengesteld voor en door liefhebbers.

SF KORT
De bundel is het resultaat van het particuliere initiatief genaamd SF KORT. Voor deze bundel werd middels een wedstrijd op de website www.sfkort.com gezocht naar mooie, verrassende, spannende of gewoon leuke science fiction verhalen. Deelname stond vrij voor iedereen, amateur of professioneel.

De wedstrijd
Op de website konden auteurs hun verhaal insturen en meedoen aan de wedstrijd waarmee mooie prijzen te winnen waren. Voor het beste verhaal van SF KORT was een prachtige hoofdprijs beschikbaar gesteld, nl. 100 Euro aan Science Fiction boeken, aangeboden door en uit te zoeken op www.essef.nl. Tevens was er een tweede prijs twv. 50 Euro. Tenslotte maakten alle inzenders kans om met hun verhaal onder eigen naam (of pseudoniem) in de bundel te komen.

De uitslag
De ingezonden verhalen zijn beoordeeld op factoren als Leesbaarheid, Amusementswaarde, Originaliteit, Spanning en Genre. Na een zeer spannende beoordelingsronde is tot winnaar uitgeroepen het verhaal "Trauma chip" door Cor Snijders. Een eervolle tweede plaats is toegewezen aan E. Oztekin, de auteur van de verhalen "Game Over" en "Genetische Status Quo". Verdere eervolle vermeldingen zijn voor de schrijvers Nando Harmsen en Rogier van der Tholen die met hun verhalen "De machtigste werknemer" en "Earthscape" tevens tot de finale doordrongen, alsmede voor de de auteurs van "De kolken van Io", "Schrijver der toekomst" en "Piloot", die door hun betrokkenheid bij het project zijn uitgesloten van de competitie om de hoofdprijs.

ISBN: 90 77764 23 2
blz.: 216
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen