Kirjaboek: kirjaboek.nl | Sluis op de grens | Henk A. Leenstra
Sluis op de grens
Sluis op de grens #1Sluis op de grens #2

Sluis op de grens

Henk A. Leenstra
Prijs: €17,50
ISBN 9789460083419
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen

Het is niet vanzelfsprekend dat een Dorpskerk een onderdeel is van een dorp. In het fictieve Zandberg bespreken leden van de kerk activiteiten die nodig zijn om die vorm te krijgen. Zij baseren zich op uitspraken van de landelijke Protestante Kerk Nederland (PKN).


De PKN geeft de aftrap tot actie door te vermelden dat Jezus ooit zijn leerlingen twee aan twee uitzond en hen de opdracht gaf: ‘Neem geen overtollige ballast mee, geen geld, geen twee hemden. Wel sandalen voor onderweg.’ Aan de hand van uitspraken van denkers ontdekken de kerkleden wat ‘sandalen’ zijn. Een basis voor hedendaagse mensen als zij onbevangen en in stilte het goede willen doen. Zij zoeken naar kerkplekken waar zij ‘sandalen’ kunnen gebruiken en ervaren dat ‘werk in de kerk’ kan plaatsvinden in een warme en groene Dorpskerk, zonder grens tussen kerk en samenleving. Door kerkplekken te ontwikkelen waarin mensen met verschillende levensstijl kunnen samenwerken, kan de Sluis worden geopend.


Henk A. Leenstra heeft dit verhaal geschreven naar aanleiding van de visie die de PKN heeft ontwikkeld over de gewenste aard van die kerk in 2025.

 

Paperback
blz.: 208, met illustraties van Fianne Versteegh
ISBN: 9789460083419
Formaat: 14,8 x 21 cm

Levertijd ongeveer 1 week
 

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen