Kirjaboek: kirjaboek.nl | Solitair | Henk Staal
Solitair

Solitair

Henk Staal
Prijs: €14,40
ISBN 9789077668887
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Dichter en schrijver Henk Staal (1948) studeerde niet-westerse sociologie, en is tijdens zijn onderzoeken in Andalusi?, waar hij tegenwoordig woont en werkt, gefascineerd geraakt door het landschap, de mensen en de ruimte. In zijn gedichten prijst hij de rijkheid en tegelijkertijd de soberheid van zijn omgeving, die hij samen met zijn vrouw dagelijks ervaart.

In rijke, soms confronterende en erotiserende taal, schetst Staal een wereldbeeld vanuit de individuele mens, die in zijn zoektocht naar zingeving een plek poogt te vinden binnen een soms ontheemde, en soms volle en zinnelijke wereld. Groei en ontbinding; de vrucht, het zaad en het vrouwelijke; kinderlijke angsten en krampachtige familiebanden; de liefde: dit zijn terugkomende en herkenbare thematieken die binnen Staal zijn ?uvre spelen.

In de bundel Solitair wordt een overzicht gegeven van vele jaren schrijverschap, en is de groei van de mens achter de gedichten intens voelbaar; het soms sombere en dorre landschap van Andalusi?, dat door hard werk ook telkens weer vruchtbare bodem schept voor nieuw leven, en voor ons als lezer: voor nieuwe gedichten. Dat vormt de kernachtige grond van deze verzamelde teksten. Reizend door noord, midden en zuid, dirigeert Staal op een wijze, soms speelse en zoekende manier de vruchten van zijn schrijverschap.


ISBN: 978-90-77668-88-7
blz.: 110
formaat: paperback 12,5 x 20 cm
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen