Kirjaboek: kirjaboek.nl | Tamarimasen | AlbertVredeling
Tamarimasen

Tamarimasen

Albert Vredeling
Prijs: €33,42
ISBN 9070037521
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Over de oorlog 1940 -1945 is al veel geschreven. Hoe die oorlog in Nederlands-Indi? werd beleefd is in een aantal boeken uitvoerig belicht. In dit boek beschrijft de auteur zijn leven voor de oorlog, in de oorlog en daarna. Geboren uit Nederlandse ouders, ontwikkelde hij zich tot een Indische jongen,een kind van het land.

Terwijl hij in de oorlogsjaren vreselijke dingen om zich heen ziet en ook aan den lijve ondervindt, blijft hij de hoop koesteren op een vredige toekomst met zijn ouders en zusters,maar aan het eind van de oorlog wacht hem een bittere ontknoping. Dan volgt ook nog de niets ontziende furie van de Bersiap,de vrijheidsstrijd van de Indonesi?rs.

Om het leven van zijn lotgenoten en van zichzelf te redden moet hij meevechten met de Engelse troepen,die de vele tienduizenden hulpeloze vrouwen en kinderen moeten beschermen,een strijd,die hem zwaar valt,omdat hij de Indonesi?rs ziet als zijn landgenoten. Na de oorlog wacht hem een zwaar leven,waarin de repercussies van de oorlog hun tol eisen. Een indringend levensverhaal van een Indische jongen, die maar niet kan wennen aan de typische Nederlandse mentaliteit. Oost en West blijven botsen. ook qua karakters.Een intrigerend boek.

ISBN: 90-70037-52-1
blz.: 716
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen