Kirjaboek: kirjaboek.nl | Thorismund | Hans Sterck
Thorismund

Thorismund

Hans Sterck
Prijs: €19,54
ISBN 9789460081934
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Languedoc 1116. Thorismund, een Visigotische jongeling is samen met zijn Arabische dienaar Khoury op de vlucht voor de pauselijke nuntius en zijn handlanger abt Maccalinus. Belangrijke documenten werden door zijn moeder aan zijn dienaar meegegeven.
Zij trekken naar het noorden waar ze op zoek gaan naar de graaf van Champagne. Thorismund ontmoet op zijn reis negen ridders, die hem beetje bij beetje hun geheimen vertellen.

Hun zoektocht wordt het begin van een harde strijd en van de orde die nog steeds tot de verbeelding spreekt: de tempeliers.


Hans Sterck is geboren te Mechelen op 4 november 1959. Hij volgde humaniora in het Scheppersinstituut te Mechelen om nadien in Antwerpen politieke, sociale wetenschappen en wijsbegeerte te gaan studeren. Hij begon als sales manager bij een verzekeringsmaatschappij. Hiërarchisch werken was hem niet gegeven en hij koos snel voor een job als zelfstandige. Hij bouwde aanvankelijk een bankkantoor uit in Heverlee om nadien in Mechelen en St-Katelijne Waver als zelfstandig bankdirecteur van start te gaan. 20 jaar later, in 2004 verkocht hij zijn bank- en verzekeringskantoren en vestigde zich in Puivert, Zuid-Frankrijk. Hier ontwikkelde hij zijn grote interesse voor de kruistochten, de tempeliers en de West-Europese geschiedenis van 1100 tot 1400. Zijn boek is het resultaat van zijn zoektocht naar de geheime geschiedenis van de mysterieuze ridderorde uit de middeleeuwen, de tempeliers.

Paperback
blz.: 347
Formaat: 15 x 23 cm
ISBN: 9789460081934

Levertijd ongeveer 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen