Kirjaboek: kirjaboek.nl | Uit zicht | Elyse van der Roer
Uit zicht

Uit zicht

Elyse van der Roer
Prijs: €13,32
ISBN 9789460083068
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
De butler schenkt bruisend water, en ik denk na over de toestand in de wereld. Hoe ik die volledig in een gedicht zou kunnen gieten zoals hij belletjes in mijn glas.
Met prikkende ogen zie ik mijn vader en zijn bananenallergie achter een tekentafel staan, al poetsend met geruite zakdoeken kon hij zijn eenvoud zo mooi linkshandig op papier zetten.
De liniaal is immens en zijn potlood trekt er vlijmscherp de horizon langs. Met in de kantlijn een dans van ragfijne schroeven en moertjes.
Ik denk aan mijn slingerpuntenslijper van toen ik dertien was; verbleekt roze staat hij nog altijd op mijn bureau. Maar moet ik niet eens deftig worden, een dame? Ik weet niet of dames verschoten attributen van dertienjarigen op hun bureau hebben staan. Zit ik beter aan deze salontafel, waar ik naast bubbels wellicht een relatief aangenaam kopje hibiscusthee geserveerd kan krijgen met de vraag of de koekjes niet te bleek …?
Ik zal het antwoord opschrijven, later, dat zit zo in mijn aard. En bij het nalezen zal ik mij afvragen: Wat staat hier?
Waarna ik hoogstwaarschijnlijk tot de conclusie zal komen dat ik als dame een hopeloze situatie ben. En dat ik met de toestand in de wereld ondertussen ook niet veel verder gekomen ben. Daarom misschien toch maar deze bundel.

ISBN: 978-94-6008-306-8
blz.: 75
Formaat: 14,8 x 21 cm

Levertijd is ongeveer een week

 
1 Boekbeoordelingen - Gemiddelde beoordeling 5 / 5 (Alles tonen)

Klik om dit boek te beoordelen

Poëzie om verliefd op te worden

Mili van Veegh - 26-4-2018

Elyse, fijn dat je niet getwijfeld hebt je bundel te laten verschijnen waarin je je onrust hebt vervat in poëzie waar ik geen wo...

Klik om dit boek te beoordelen