Kirjaboek: kirjaboek.nl | Van Euforvertrek tot thuiskomsteuforie | Ton Zuyderwijk
Van Euforvertrek tot thuiskomsteuforie

Van Euforvertrek tot thuiskomsteuforie

Ton Zuyderwijk
Prijs: €18,25
ISBN 9077764259
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Dit is geen verhaal over stoere soldaten. Geen roman vol ontbering en oorlogsleed. Dit is gewoon een registratie van een halfjaar thuisfront. Het thuisfront van twee, naar Bosni? en Afghanistan uitgezonden militairen. Het verhaal van een doorsnee gezin in een situatie die voor elk thuisfront anders is, maarvoor elke achterblijver toch veel herkenbaars heeft.

Ton Zuyderwijk hield gedurende zeven maanden een dagboek bij en schreef in die tijd wekelijks brieven aan zijn op missie zijnde zonen. Van dit alles heeft hij een boek gemaakt, ter lering en vermaak van de vele toekomstige thuisblijvers. Het beschrijft de dagelijkse zorgen en angsten van een familie overhun twee uitgezonden soldaten, gezien door de ogen van vader Ton. Ook moeder Hennie speelt daarin een belangrijke rol doorhaar deelname aan de thuisfrontcomit?s van zowel de Landmacht als de Mariniers. Het geeft het boek veel extra info over de rol van de Thuisfrontvrijwilligers.

Een persoonlijk en realistisch verslag derhalve van een burgergezin dat zich plotsklaps geconfronteerd ziet met twee zonen op vredesmissie in een ver en onbekend land. Iets wat vele mensen al meegemaakt hebben en velen nog mee zullen maken. Vrijwel zeker zullen zij zich in veel van het geschrevene herkennen en er wellicht iets van opsteken. Laat het in ieder geval een opsteker zijn voor diegenen die nog niet weten wat hen te wachten staat. Want al neemt het de zorgen en angsten niet weg, het is toch altijd prettig te weten dat je niet de enige bent die over een uitgezonden relatie in de war zit!

Andere boeken van deze auteur zijn:
Oh Oh, die Frenk
De Slag bij Westerlee
Mijn carri?re als tobhandballer

ISBN: 90 77764 25 9
blz.: 262
formaat: paperback

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Mijn carri�re als tobhandballer

In dit boek, vol met oude en nieuwe handbalanekdotes, beschrijft Ton Zuyderwijk op zijn bekende, humoristische wijze, hoe hij en zijn gezin tot handballen kwamen. En hoe hij dit, niet gehinderd door enige kwaliteiten op dit gebied, toch meer dan 35 jaar volhield.

De Slag bij Westerlee

De Slag bij Westerlee is de tweede roman van de Naaldwijkse kapper/schrijver Ton Zuyderwijk. En wederom beschrijft deze daarin, op humoristische wijze, de onfortuinlijke perikelen van de onhandige vrijgezel Frenk.

Oh Oh, die Frenk
Oh Oh, die Frenk - €32,00

?Oh Oh,die Frenk!? is een tragische liefdeshysterie. Frenk is het prototype van de zorgeloze, levensgenietende vrijgezel. Geen vrouw is veilig voor hem. Zijn lust is zijn leven. En, levendig als hij is, heeft hij heel veel lust!