Kirjaboek: kirjaboek.nl | Vanaf de schoolbanken de racefiets op | Rens Meesters
Vanaf de schoolbanken de racefiets op
Vanaf de schoolbanken de racefiets op #1Vanaf de schoolbanken de racefiets op #2

Vanaf de schoolbanken de racefiets op

Rens Meesters
Prijs: €17,50
ISBN 9789460083358
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen

De Brabantse Wal is het meest westelijke gedeelte van de provincie Noord Brabant. Hier gaan de hoger gelegen zandgronden over in de lager gelegen kleigronden van West-Brabant en Zeeland. Deze streek bestaat uit verschillende dorpen met daar rondom landbouwgrond en er zijn ook prachtige natuurgebieden, waarin de hoogteverschillen duidelijk zichtbaar zijn. Midden op de Wal ligt Bergen op Zoom met zijn prachtige historische binnenstad.
Dit boek speelt zich af in een denkbeeldig dorp op deze Brabantse Wal in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw, de periode waarin veel kinderen van de geboortegolf na de tweede wereldoorlog opgroeiden tot jonge volwassenen.
Louis en Dirk, de twee hoofdpersonen van dit boek maken tijdens de schooluren, maar ook zeker in hun vrije tijd, veel leuke en minder leuke dingen mee. De rode draad in het boek is hun vaste voornemen om wielrenner te worden. Het boek vertelt hoe de jongens dit doel bereikten en wat ze er voor over moesten hebben.
De schrijver van dit boek is Rens Meesters, geboren in 1951 in Steenbergen. Hij is nu gepensioneerd en is een liefhebber van de Brabantse Wal en van de wielersport gebleven. Hij rijdt nog steeds zijn ritjes alleen of in clubverband op de racefiets of de mountainbike vanuit zijn woonplaats Bergen op Zoom.

Paperback
blz.: 217
ISBN: 978-94-6008-335-8
Formaat: 12,5 x 20 cm

Levertijd ongeveer 1 week
 

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen