Kirjaboek: kirjaboek.nl | Waar komen onze namen vandaan | Willemien Babeliowsky-Weertman
Waar komen onze namen vandaan

Waar komen onze namen vandaan

Willemien Babeliowsky Weertman
Prijs: €32,39
ISBN 9789460080357
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
Oorsprong van naamgeving in een moza?ek van de Bijbels-Joodse geschiedenis

De auteur gaat ervan uit dat namen van mensen, plaatsen en rivieren veel ouder zijn dan men tot nu toe denkt. Als er niet overal bronnen waren geweest, om de eerste mensen van het hoognodige water te voorzien, hadden zij zich niet zo vroeg al over de wereld kunnen verspreiden. Daardoor zijn er volkeren en rassen ontstaan, met hun eigen talen en dialecten. Maar er blijven nog steeds wonderlijke overeenkomsten.

Omdat er op dit gebied heel weinig gegevens zijn, heeft het vele jaren gekost om het juiste inzicht te krijgen in deze materie. Het blijkt dat familienamen te maken hebben met plaatsnamen. Nog interessanter is het dat de meeste plaatsnamen komen van bron- en rivier-namen. Veel van deze namen zijn jammer genoeg reeds lang verdwenen. Oude atlassen en zeer oude kaarten waren hierbij van groot belang.

Ook de Joodse geschiedenis heeft bij dit onderzoek een grote rol gespeeld. De Bijbel is hierbij steeds een goede bron gebleken.

Dit boek zal een nieuw licht werpen op de zo vastgelopen namenstudies, maar er valt nog veel te ontdekken. De auteur heeft een poging gedaan.

ISBN: 9789460080357
blz.: 697
formaat: paperback 17 x 24 cmLevertijd ca. 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen