Rouwverwerking is iets heel persoonlijks.Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om.Het zijn gebeurtenissen in je leven waar je de tijdvoor moet nemen om ze te verwerken.Verdringen werkt vaak maar voor een korte periode,waarna de pijn dubbel zo hard terug komt.
De gedichten in dit boekje nemen de lezer mee naarzijn eigen gevoelens.Soms confronterend,soms een zucht van herkenning:“Gelukkig ik ben niet de enige ”.Het is niet een onuitputtelijke bron,maar mogelijkwordt er wel een bron aangeboord,die ervoor zorgtdat men zich beter gaat voelen.Neem de tijd, maar nestel je er niet in.
Naar aanleiding van een simpele vraag, of hij iets ludieks wist om uit te voeren op de "Dag van de Kinderverpleegkunde", schreef Jan Struiving zijn eerste gedichtenbundel. De bundel genaamd: Op en Top Kinderverpleegkunde, werd op bovengenoemde dag uitgereikt aan alle kinderverpleegkundigen van het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam. Aansluitend aan deze bundel werd Rouwen moet je doen geschreven, een bundel die handelt over rouwen en rouwverwerking. Beide bundels zijn heel toegankelijk voor iedereen. Naar aanleiding van Op en Top kinderverpleegkunde, kwam er een heuse opdracht om een bundel te schrijven. Het onderwerp was niet een alledaagse, het zou moeten gaan over Decubitus, in de volksmond beter bekend onder de naam doorliggen. Hier kwam zijn kennis en ervaring als medisch instrumentatietechnicus, alsook de toegang tot veel informatie omtrent het onderwerp, goed van pas. Deze bundel kreeg de naam Decubitus door liggen. De bundel werd op een decubitus workshop in het BovenIJ ziekenhuis gelanceerd. Naast zijn drukke dagelijkse werkzaamheden als consultant, ziet hij toch ook nog steeds kans om het weekblad Zaanstreek op Zondag iedere week van een nieuw gedicht te voorzien, welk ook op zijn eigen website gepubliceerd wordt. ( www.struiving.nl )
Andere boeken van deze auteur zijn:
Op en top kinderverpleegkunde
Decubitus
De kinderafdeling anders bekeken
Terug naar de bron
I SBN: 90-70037-44-0
blz.: 88
formaat: paperback
Levertijd ca. 1 week