Kirjaboek: kirjaboek.nl | De Kapelaan op de Kermis! | Frank Mulder
De Kapelaan op de Kermis!

De Kapelaan op de Kermis!

Frank Mulder
Prijs: €13,37
ISBN 9077764313
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Als je ook maar een heel klein beetje verstand hebt, zie je dat het bestaan maf in mekaar zit. Is geen ontkennen aan, de logica ontbreekt. 'Waar gaat dit over?' heeft menigeen zich in z'n leven afgevraagd. Maar we gaan stug door, de kermis van het leven! Meedraaien in de molen! Totdat je er duizelig van wordt en de dingen niet meer helder ziet. Totdat je er misschien wel aardigheid in krijgt. Totdat je de hele santenkraam als heel gewoon beschouwt. Nou, en daar had de schrijver toevallig geen zin in. Hij wilde de dingen zien zoals ze waren, hoe zeg je dat? Hij ontpopte zich als onderzoeker van het leven! La vie! Asjemenou, wat een onderzoek was dat, hij heeft het grondig aangepakt. Alles werd ondersteboven gehaald, had ie helemaal geen moeite mee. Al moest de onderste steen boven komen. Zoeken moest ie, alsmaar zoeken. Hij zocht voornamelijk in z'n dagelijkse leven. Gewoon omdat er al genoeg hemelbestormers zijn. Zo zag ie dat.

Frank Mulder: 'Verrek, iedereen schrijft tegenwoordig! Als de mensen een kunstje hebben geleerd, willen ze het iedereen laten weten. Dondert niet waar het over gaat, jij moet er van op de hoogte gebracht worden! En m'n eigen boeken dan? Wel verdraaid! Ik schrijf al m'n halve leven, man. Met als reden? Wat voor een antwoord wil je? Concreet? Zweverig? Metafysisch? Ik wil de zaak doorgronden! Mezelf onderzoeken, de wereld onderzoeken, bedrijven onderzoeken. Want als je jezelf niet kent? Precies. In m'n vorige boek De Filosoof als manager! schreef ik dat managers wijze mensen moesten zijn. Ah, de boeken waren niet aan te slepen, mevrouw! Overuren voor de drukkerij! Onder de aandacht bedolven! Maar heeft 't geholpen? Zijn die managers nou ook wijzer geworden? Ik waag me niet aan een uitspraak. Maar uit 't feit dat er nog een boek nodig was, kan je wellicht het een en ander afleiden.'

Frank Mulder heeft een uitgebreide achtergrond als manager in diverse zorgorganisaties. Daarnaast is hij columnist in Zorgspecial, een managementblad voor het hogere echelon binnen de zorgsector, en doet hij af en toe advieswerk.

ISBN: 90-77764-31-3
blz.: 132
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Halve Heilige
De Halve Heilige - €14,40
In zijn zoektocht naar liefde en erkenning struikelt Felix van blind date naar blind date.
Het eeuwige nu!
Het eeuwige nu! - €13,37

'Het enige dat ik van je vraag is alle beelden die je hebt even los te laten. Wel verdraaid, dat mag ik toch wel van je vragen? Zie je niet hoe ik me hier zit druk te maken? Voor jou! Zou ik dat doen als ik niks om je gaf? Laat varen je cynisme, laat varen je bedompte wereldblik, laat varen alles wat je weet.'

De Filosoof als manager!
Incompetente managers; auteur en zorgmanager Frank Mulder heeft ze in de loop der jaren in verschillende situaties aangetroffen. Met grote verbazing heeft hij zich afgevraagd hoe deze managers ?berhaupt op die plek terecht zijn gekomen en waarom zij zo lang worden beschermd; hij constateert dat zij bijzonder veel schade kunnen aanrichten. De rode draad van zijn boek is dan ook dit inzicht: