Kirjaboek: kirjaboek.nl | Het eeuwige nu! | Frank Mulder
Het eeuwige nu!

Het eeuwige nu!

Frank Mulder
Prijs: €13,37
ISBN 9789077764732
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Ik heb op de een of andere manier de neiging om je bij je kladden te pakken en je 's flink door mekaar te schudden! En nou zal je luisteren! Ben je nou helemaal gek geworden om een paar duizend jaar geschiedenis zomaar te vergeten! Er geen lessen uit te leren! 'Ja maar Frank, is het dan niet zo dat?' Niks te maken met je eeuwige 'is het dan niet zo dat'! Genoeg heb ik van je praatjes, je tegenwerpingen, je geraaskal! Die neiging heb ik. Ik wil je zelfs niet horen ademen! Stilte wil ik! Absolute concentratie! 'O jongens, nou gaat ie straks ook nog beweren, dat ie 't boek der boeken heeft geschreven?' Nee, dat doe ik toevallig nou 's niet! Ik hou niet van die overtreffende trap! Dacht je dat ik zo geschoffeld was, je nu al te informeren over het waarheidsgehalte van dit boek? Ah, ik ken al je trucjes inmiddels. Hoe je me wilt neerzetten, met me wil polemiseren, de discussie met me aan wilt gaan. Het enige dat ik van je vraag is alle beelden die je hebt even los te laten. Wel verdraaid, dat mag ik toch wel van je vragen? Zie je niet hoe ik me hier zit druk te maken? Voor jou! Zou ik dat doen als ik niks om je gaf? Laat varen je cynisme, laat varen je bedompte wereldblik, laat varen alles wat je weet. Ik neem je effe mee in 't bootje van Charon. We maken een reisje, jij en ik. Just like that. Maar ik bréng je terug. Met een paar van m'n ideetjes. Dá's nou m'n belofte.

Reacties:

Ik heb het boek ervaren als een wervelwind; een onvermoeibare ik-figuur neemt je mee met alles waar hij zelf druk mee is: genieten, denken, filosofen lezen en met anderen discussiëren. Het houdt niet op!
Jet Bruinsma, freelance journalist de Volkskrant

Een heel bijzonder boek met - als ik mij niet vergis - ook ontzettend veel autobiografische elementen. Ook jouw - achteraf mislukte - zoektocht bij de Rozenkruizers boeit mij zeer. Met jouw levenservaring, kijk op het leven, eruditie en kennis van de klassieke filosofen heb je daar waarschijnlijk ook niet zo veel (meer) te zoeken c.q. te vinden. Aan de andere kant heb je veel te bieden aan anderen, die - ieder op zijn eigen wijze - op zoek zijn naar "hun" Waarheid.
Arie van Oord, Senior Banker bij de Bank Nederlandse Gemeenten

Wat een energie heb jij! Ik heb genoten van 'Het eeuwige nu' In je eigen woorden: prachtige idee?n! Heerlijk vlot geschreven.
Wim Huppes (1954) is opgeleid als filosoof, internist en biotechnoloog. Hij is o.a. journalist bij het FD.

Andere boeken van deze auteur zijn:

De Filosoof als manager!

De Kapelaan op de Kermis!


ISBN: 978 90 77764 73 2
blz.: 129
formaat: paperback A5

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Halve Heilige
De Halve Heilige - €14,40
In zijn zoektocht naar liefde en erkenning struikelt Felix van blind date naar blind date.
De Kapelaan op de Kermis!
Als je ook maar een heel klein beetje verstand hebt, zie je dat het bestaan maf in mekaar zit. Is geen ontkennen aan, de logica ontbreekt.
De Filosoof als manager!
Incompetente managers; auteur en zorgmanager Frank Mulder heeft ze in de loop der jaren in verschillende situaties aangetroffen. Met grote verbazing heeft hij zich afgevraagd hoe deze managers ?berhaupt op die plek terecht zijn gekomen en waarom zij zo lang worden beschermd; hij constateert dat zij bijzonder veel schade kunnen aanrichten. De rode draad van zijn boek is dan ook dit inzicht: