Kirjaboek: kirjaboek.nl | Een explosie in een chemisch bedrijf | Reneruis Beijk
Een explosie in een chemisch bedrijf

Een explosie in een chemisch bedrijf

Reneruis Beijk
Prijs: €10,95
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Dit boek is geschreven voor ingenieursbureaus, technici van middelgrote bedrijven en studenten in de procesindustrie. Met het weergeven van een aantal berichten wordt een stuk onverkwikkelijke historie opgehaald. De acquisitie van een familiebedrijf door een groot concern bevatte nogal wat controversi?le thema’s bij de bouw van een nieuwe fabriek. Toen de fabriek drie jaar in productie was vond er een explosie plaats, waarbij een productie-installatie totaal vernield werd. Door het moederconcern, overheid en het getroffen bedrijf zelf werd een grondig onderzoek ingesteld. Het onderzoek bevat een lokalisering en analyse van knelpunten onderbouwd met simulaties en berekeningen.Ondanks het grondig onderzoek werd er naar de overheid een vermoedelijke oorzaak gepresenteerd. Het boek is als leidraad: bedoeld om op te slaan als zulke problemen zich voordoen. Het geeft aan hoe dit onderzoek is verricht en ondanks de uitgebreidheid, niet tot een bewijsbare oorzaak kan leiden. De schrijver geeft aan welke problemen er tijdens zijn lange ervaring met dit product zijn geweest met de warmteoverdracht in een kristallisatieproces en trekt hieruit een conclusie.

Dipl.-Ing. R.Beijk werd geboren op 7 mei 1933 te Dordrecht als laatste van een groot gezin. Hij studeerde werktuigbouw en trouwde in 1957 met Maria Johanna Gothilda Jut in Jakarta Indonesi?.Na een vijfjarig verblijf in Indonesi? keerde hij terug in Nederland waar hij werkte in grote en kleine bedrijven – vooral in de procesindustrie in leidinggevende functies.

ISBN:
blz.: 96
formaat: paperback
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Nostalgie in Techniek
Dit boek wil een poging zijn om eens terug te kijken op ??n aspect van techniek in de zeevaart die in die tijd bij een zeer actieve en moderne rederij al vooruitstrevend was.Het was een der grootste rederijen in heel Zuid-OostAzi? en v??r de tweede wereldoorlog de grootste lijnvaartrderij van Nederland.Nostalgie leeft, in kranten en tv wordt veel aandacht geschonken,