Kirjaboek: kirjaboek.nl | Nostalgie in Techniek | Reneruis Beijk
Nostalgie in Techniek

Nostalgie in Techniek

Reneruis Beijk
Prijs: €19,02
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant

Het tijdperk, waarin wij leven, kenmerkt zich door een versnelde ontwikkeling van maatschappij, techniek en cultuur . Men is daarom dikwijls geneigd zich bezorgd af te vragen waarop dit alles zal uitlopen. Eens was Nederland het grootste zeevarende land ter wereld Dit boek wil een poging zijn om eens terug te kijken op ??n aspect van techniek in de zeevaart die in die tijd bij een zeer actieve en moderne rederij al vooruitstrevend was.Het was een der grootste rederijen in heel Zuid-OostAzi? en v??r de tweede wereldoorlog de grootste lijnvaartrderij van Nederland.Nostalgie leeft, in kranten en tv wordt veel aandacht geschonken, aan nostalgische evenementen bijvoorbeeld Dordt in stoom, het grootste evenement in Europa wat iedere 2 jaar zo’n 200.000 bezoekers trekt., hier kan men echt genieten van nostalgie in techniek. De auteur tracht in dit boek een voor hem historische stoommachine uit de jaren 1900 te beschrijven die kleppen als stoomverdeling had, en hij trekt hierbij een parallel op de moderne automotor van BMW waarbij in het jaar 2001 ook de klephoogte wordt geregeld. Beide hadden/hebben het doel ongeveer tien procent brandstof te sparen. De nogal gedetailleerde technische beschrijving van de Lentzkleppenmachine zal voor de echte stoomliefhebber geen probleem opleveren.

Dipl.-Ing. R.Beijk werd geboren op 7 mei 1933 te Dordrecht als laatste van een groot gezin. Hij studeerde werktuigbouw en trouwde in 1957 met Maria Johanna Gothilda Jut in Jakarta Indonesi?.Na een vijfjarig verblijf in Indonesi? keerde hij terug in Nederland waar hij werkte in grote en kleine bedrijven – vooral in de procesindustrie in leidinggevende functies. Hierbij

ISBN:
blz.: 201
formaat: paperback

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Een explosie in een chemisch bedrijf
Dit boek is geschreven voor ingenieursbureaus, technici van middelgrote bedrijven en studenten in de procesindustrie. Met het weergeven van een aantal berichten wordt een stuk onverkwikkelijke historie opgehaald.