Kirjaboek: kirjaboek.nl | Life is an adventure. Dare it. | Jan Gysen
Life is an adventure. Dare it.

Life is an adventure. Dare it.

Jan Gysen
Prijs: €15,42
ISBN 9789460081866
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
KOSMISCH KEERPUNT

Het is de voltooiing van een spirituele zoektocht die uitmondt in een kosmische religie.

De moderne wetenschappers, filosofen en theologen zoeken naar de allereerste fractie die het kosmische gebeuren zou sturen. Wat dit zou zijn!? Schuiven we even die onzekerheid opzij en laten we Einstein aan het woord. ‘Ik geloof in Spinoza’s God die zich openbaart in een ordelijke harmonie van alles wat bestaat, niet in een God die zich bemoeit met het lot en handelen van mensen.’ Voor mij ligt het kosmisch keerpunt voor de mens in het moment dat hij afstand doet van een menselijke god en overtuigd is van een persoonlijke groei door een interactie van zijn innerlijke grond met het oneindig ordenend bewustzijn.
Ik geloof dat er voor een denkend wezen geen beslissender ogenblik is dan dat waarop hij ontdekt dat hij geen element is dat zomaar verloren loopt in de kosmos, maar dat hij door een opgave en drang voortgestuwd wordt naar een universele levenswil: mens te zijn, die je moet zijn. Onze plaats hierin kennen is de sleutel tot kosmisch leven.

Jan Gysen (1937)
Als huisarts ook geboeid door religieuze,culturele en sociale projecten. Sinds 1981 jaarlijks medisch actief in verschillende kindertehuizen in Kolkata en het ontwikkelingswerk aldaar vooral in het Institute for Indian Mother and Child (IIMC). Schreef een uitgebreide biografie over Moeder Teresa en vertaalde de originele ‘Bengaalse Gitanjali’ van Rabindranath Tagore en verschillende werken van Thomas de Mello s.J.


Paperback
blz.: 184
Formaat: 12,5 x 20 cm
ISBN: 9789460081866

Levertijd ongeveer 1 week
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Life is life, fight for it

Kosmische religie heeft haar eigen wegen naar diepgang. Zij kent geen dualisme waardoor de dagelijkse werkelijkheid en de ultieme werkelijkheid complementair zijn.

Wilde Vlinders
Wilde Vlinders - €15,42

Momenten die indruk maakten, bewaard in haiku's

What is life?
What is life? - €20,57

Spiritueel leven in een digitaal tijdperk - Oriëntaties naar een kosmische religie