Kirjaboek: kirjaboek.nl | What is life? | Dr. Jan Gysen
What is life?

What is life?

Dr. Jan Gysen
Prijs: €20,57
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
“Ik geloof in Spinoza's God die zich openbaart in een ordelijke harmonie van alles wat bestaat, niet in een God die zich bemoeit met het lot en handelen van mensen.”

“De religie van de toekomst zal een kosmische religie zijn. Het zou een persoonlijke God moeten transcenderen, en dogma en theologie vermijden. Zowel het natuurlijke als het spirituele betreffende, zou het gebaseerd moeten zijn op een religieuze intuïtie, afkomstig van de ervaring van alle natuurlijke en spirituele dingen als een betekenisvolle eenheid.” Albert Einstein (1879-1955)

“Science and religion will meet and shake hands. Poetry and Philosophy will become friends. This will be the religion of the future, and if we can work it out, we may be sure that it will be for all times and people.” Swami Vivekananda (1863-1902)

“What is life” is een neerslag van een zoeken naar een kosmisch georiënteerde ethische levenswijze waarin kosmische wetmatigheden aanknopingspunten en wegwijzers zijn om onze plaats in de schepping te vinden. De mens, als laatste en unieke fractie hierin, ervaart de kosmos als ‘heilig’ en het leven als een ‘energetisch mysterie’. Jan Gysen (1937)

Als huisarts ook geboeid door culturele en sociale projecten. Sinds 1981 jaarlijks medisch actief in verschillende huizen van Mother Teresa en ontwikkelingswerk in de slums van Kolkata. Medeoprichter van het Institute for Indian Mother and Child: IIMC. Schreef een uitgebreide biografie over Moeder Teresa, vertaalde de originele ‘Bengaalse Gitanjali’ van Rabindranath Tagore en verschillende werken van Anthony de Mello, sj.

blz.: 157, veel (kleuren)illustraties
Formaat: 14,8 x 21 cm
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

Life is an adventure. Dare it.
Spiritueel leven in een digitaal tijdperk III
Life is life, fight for it

Kosmische religie heeft haar eigen wegen naar diepgang. Zij kent geen dualisme waardoor de dagelijkse werkelijkheid en de ultieme werkelijkheid complementair zijn.

Wilde Vlinders
Wilde Vlinders - €15,42

Momenten die indruk maakten, bewaard in haiku's