Kirjaboek: kirjaboek.nl | Pep en Lis op vakantie | Leny van der Ley
Pep en Lis op vakantie

Pep en Lis op vakantie

Leny van der Ley
Prijs: €12,85
ISBN 9789460082573
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Een voorleesboek voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar, over de tweeling Pep en Lis uit Ameland. Het is een vervolg op Het eiland van Pep en Lis, maar het kan ook los van deel 1 worden gelezen.

Ze zijn bijna zeven als er plannen worden gemaakt voor de komende zomervakantie. Ze gaan met een caravan naar andere landen reizen. Een knus vakantiehuisje dat gewoon achter de auto aan wordt getrokken. Dat vinden Pep en Lis heel spannend. Dit is pas de tweede keer dat ze van hun eiland af gaan om ongewone dingen te zien. Voor de kinderen is het verblijf op een camping het einde. Ze kunnen er rondrennen, spelen, klauteren, zwemmen zo lang als ze willen. Maar hun ouders vinden dat Pep en Lis ook dingen moeten gaan bekijken. Zoals kastelen en paleizen. In Brussel, de hoofdstad van Belgie, zoeken ze met elkaar naar een heel klein beeldje dat Manneke Pis heet. Ze vinden het maar raar. In Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, gaan ze naar een toren van roest. Maar ze bezoeken ook pretparken, zoals Disneyland. Zoiets is er allemaal niet op hun kleine eiland, en Pep en Lis kijken hun ogen uit, ze genieten. Ondanks valpartijen, zere knieën en verdwalen. De vakantie gaat veel te vlug voorbij naar hun smaak.

Leny van der Ley is historicus en schrijfster. Ze heeft, behalve over de geschiedenis van haar woonplaats Haarlem, ook romans, verhalenbundels en kinderboeken geschreven. Voor meer info: zie www.lenyvanderley.net


Paperback
blz.: 93
Formaat: 14,8 x 21 cm
ISBN: 978-94-6008-257-3

levertijd ongeveer 1 week 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie
Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59
Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...
Tante Tanneke en de zwerfbezem
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren.
Tante Tanneke en de tijdtrimmer
Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!
Vrouwen van de Steen
Vanaf het moment dat Eva haar overgrootmoeder Elysa gaat helpen, neemt haar leven een ongedachte wending. Een mysterieuze Steen die goede maar ook gevaarlijke eigenschappen heeft; dat is het geheim waarvan Eva deelgenoot wordt gemaakt.
De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42
Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.
De Druïde van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.