Kirjaboek: kirjaboek.nl | Tante Tanneke en de zwerfbezem | Leny van der Ley
Tante Tanneke en de zwerfbezem

Tante Tanneke en de zwerfbezem

Leny van der Ley
Prijs: €13,88
ISBN 9789460080203
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen
  •  Verwant
Tanneke is de norse tante van de tienjarige Rosanna en de achtjarige Willie. Ze woont in een bijna onvindbaar huisje in de Kennemer duinen, waar ze zonder de last van nieuwsgierige pottenkijkers kan toveren. Al wil ze eigenlijk niet toegeven dat ze een heks is. Rosanna en Willie hebben al eerder bij haar gelogeerd, en allerlei spannende en soms griezelige dingen beleefd. Nu is het kerstvakantie en mogen broer en zus tot Oudjaar bij hun tante logeren. Hun ouders hopen dat ze ?gewoon? buiten spelen en andere onmagische dingen doen (vooral uit bezorgdheid, omdat Willie niet zo ver kan lopen en nauwelijks kan praten). Maar natuurlijk loopt het anders dan verwacht. Er is storm op komst, en Tanneke heeft geen zin om dagenlang binnen te zitten met haar logees. Daarom gaan ze uitstapjes maken met de zwerfbezem; door Tanneke de touringcar onder de heksenbezems genoemd. Zoals gewoonlijk gaat er van alles mis. Dagtripjes worden nachtmerries van vluchten en oplossingen voor problemen zoeken, slapeloze nachten en het ontmoeten van vreemde figuren. Zoals de tovenaar Inglejarl, de griezelige kasteelheer Dracul, hun ruwe vervoermiddel Rampestamp en Wazige Willem, de poortwachter van het dodenrijk. Ze worden achterna gezeten door trollen, alfen en gnomen; ze gaan op zoek naar drakeneieren en naar de spookspiegel, ze moeten besmetting met trollengif, elfenkoorts en drakenkolder het hoofd zien te bieden. Alle schapendoezen op een herdershoed, zou Herrie de herder zeggen. Wat hij nog meer zegt, en hoe het jaar eindigt voor Rosanna en Willie en hun wonderlijke tante? Lees zelf maar!

Leny van der Ley schrijft behalve kinderboeken ook historische non-fictie over haar woonplaats Haarlem, evenals romans en korte verhalen voor volwassenen. Dit vervolg op ?Tante Tanneke? (2005) en ?Tante Tanneke en de tijdtrimmer? (2008) is uitstekend los van deel 1 en 2 te lezen (al word je misschien nieuwsgierig naar vorige avonturen?). Als voorleesboek, of als leesboek voor kinderen vanaf ongeveer tien jaar.

ISBN: 9789460080203
blz.: 160
formaat: paperback 12,5 x 20 cm
ge?llustreerd
 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen

De Wittenburg dynastie
Deze historische familieroman vertelt het verhaal van een verarmde Amsterdamse familie
Pep en Lis op vakantie
Voorleesboek over de tweeling Pep en Lis uit Ameland.
Branwen
Branwen - €19,02

Dit is het verhaal, in terugblik, van drie generaties Welshe vrouwen.

Ratatouille
Ratatouille - €16,45
Korte verhalen, columns, essays
Een ratatouille van teksten
Drakengevecht
Drakengevecht - €17,48
Joris de Jong, die op zijn 25e een grote erfenis krijgt, weet van gekkigheid niet hoe hij uit de band moet springen...
Kasteelspoken en andere narigheid

Voor wie van spookachtige vertellingen houdt, zijn in dit boek vier verhalen samengebracht.

Het eiland van Pep en Lis

Het eiland van Pep en Lis is een voorleesboek voor kinderen van ongeveer zes jaar.

Tante Tanneke en de Zevenmijlszeiler

Tanneke woont in een bijna onvindbaar huis in de Kennemer duinen, waar ze ongestoord kan toveren.

Lieve Deugd
Lieve Deugd - €16,97

Historische roman met een knipoog.

Vierspan
Vierspan - €17,48

vier spannende verhalen

De blauwe tegel
De blauwe tegel - €16,97

Deze bundel bevat ‘schrijfoefeningen in clubverband’ en enkele vrije verhalen.

De Spaanse heks
De Spaanse heks - €21,59
Een onbekende vrouw probeert een aanslag te verijdelen. Is zij dader of slachtoffer? In de media noemt men haar de Spaanse heks...
Tante Tanneke en de tijdtrimmer
Rosanna's excentrieke tante Tanneke heeft een wonderbaarlijke tijdmachine. Rosanne en broertje Willie schuiven door de tijd, maar dan slaat de trimmer op hol!
De Hoofdprijs
De Hoofdprijs - €15,42
Voor een deel zijn de verhalen uit deze bundel pogingen om de verhalende stijl na te bootsen van bekende schrijvers zoals Roald Dahl. Een ander deel is juist een bewust afwijken van de gebaande genre- en stijlpaden, met hetzelfde oogmerk: een eigen weg zoeken.
De Druïde van Caledonia

Maelcon de druïde, een van de machtigste mannen uit het Caledonia ten tijde van de Romeinse keizers, zoekt een vrouw de Caledonische koning. Vanuit Galli? brengt hij een jonge vrouw als koningsbruid mee. Hoe dit drietal zich in het afgelegen koninkrijk door het leven slaat, daarover gaat dit verhaal uit het begin van onze jaartelling.