Kirjaboek: kirjaboek.nl | Slag bij Waterloo | Elise Wensvoort-Oranje
Slag bij Waterloo Beoordeling voor het boek - Slag bij Waterloo (Terug naar het boek)
 
 
7 Boekbeoordelingen - Gemiddelde beoordeling 4,6 / 5 (Beste | Slechtste | Nieuwste | Oudste)

Klik om dit boek te beoordelen

Een hebbeding

Peter Krul - 5-5-2015

Een boek met genealogie en vol met feiten. Een super delftsblauwboek.Naslagwerk door grondig onderzoek

Mariska van Vondelen - 6-5-2015

Met veel plezier gelezen en vol bewondering voor het doorzettingsvermogen van de auteur om in de archieven zoveel persoonlijke gegevens te kunnen vinden en dan ook nog eens in boekvorm uit te laten brengen. Een prachtig naslagwerk. Echt uniek.

Endelijk wordt er eens over Jan Soldaat geschreven

Donald Willemsen - 6-5-2015

Er zijn al ontzettend veel boeken over de slag om Waterloo geschreven. Meestal wordt er dan enkel gesproken over de 'hoge heren' die van achter een bureau beslissingen nemen, die Jan Soldaat dan moest uitvoeren. Nu is er dankzij Elise Wensvoort eindelijk eens een boek over de gewone soldaat die in Waterloo gevochten heeft en allerlei ontberingen heeft moeten doorstaan. Eindelijk krijgen zij hiermee ook erkenning.
Hulde aan de schrijfster die ontzettend veel tijd en moeite heeft gedaan om al die feiten in de archieven op te zoeken en bij elkaar te brengen in dit waardevolle document.
Na 200 jaar in de vergetelheid komen deze mannen weer tot leven.


Bijzonder

Elly van der Bij - 24-4-2015

Een prachtig en bijzonder boek met veel informatie over de 112 Delftse soldaten welke bij Waterloo vochten.
Een aanrader voor een ieder die meer wil weten over de achtergrond van deze mannen.


Genealogische aanvulling

Hans Geskes - 15-4-2015

Een mooi geschreven boek met voor mij veel aanvullingen, zie uit naar het vervolg "De Schiedamse militaire" een aanrader voor de Genealoog.

Feest der herkenning voor Deftenaren!

Ineke de Graaf - 2-4-2015

Voor iedere Delftenaar is het boek een feest der herkenning. De titel is slechts de kapstok voor een uitvoerige beschrijving van de 112 Delftse soldaten die bij Waterloo vochten. De beschrijvingen bevatten veel genealogische gegevens. Hoe zag hun leven er na terugkeer uit. Waar woonden zij en welke beroepen oefenden zij uit. Een uitgebreide beschrijving van hun ouders, grootouders, kinderen, echtgenotes en hun afkomst treffen we aan. En heel veel geboorte-, doop-, en sterfdata.
Ben je afkomstig uit Delft, dan kom je bijna zeker familienamen die je kent of voorouders tegen.


Super goed boek.

Marco B. - 1-9-2015

In dit boek zit een bewonderenswaardige hoeveelheid informatie. Het staat werkelijk bomvol met feiten en is nog steeds goed te lezen. Aan iedereen die van genealogie en geschiedenis houdt, is dit boek daarom zeer aan te raden. Voor iedereen die meer wil weten over soldaten uit de Napoleontische tijd, je had het boek al moeten bestellen!

Klik om dit boek te beoordelen