Kirjaboek: kirjaboek.nl | Zo ik niet had geloofd | Janny Bakker-Klein
Zo ik niet had geloofd

Zo ik niet had geloofd

Janny Bakker Klein
Prijs: €18,00
  •  Beschrijving
  •  Beoordelingen

Zo ik niet had geloofd, is het verhaal van een dochter over het leven van haar vader Klaas Klein, die in 1927 werd geboren in het Noord Hollandse dorp Huizen.

Het verhaal gaat over de armoede en de eenzaamheid in zijn kinderjaren, zijn ervaringen als soldaat in Nederlands Indië, zijn harde werken in de naoorlogse periode en de gelukkige jaren met zijn vrouw en kinderen daarna.

Het verhaal is doorspekt met anekdotes en bijzondere gebeurtenissen uit zijn dagelijks leven. Het verhaal geeft een beeld van het leven van een "gewone" fabrieksarbeider in de twintigste eeuw. Maar het verhaal geeft ook weer waarin deze "gewone" man bijzonder was. Zijn kritische houding ten opzichte van kerk en maatschappij, zijn liefde voor het debat, zijn vele talenten, maar vooral: zijn geloof.

Janny Bakker-Klein werd in 1960 in Huizen geboren. Zij vatte in 2004 het idee op om anekdotes uit het leven van haar vader op te gaan schrijven, omdat ze wilde dat zijn levendige verhalen voor zijn kleinkinderen bewaard zouden blijven. Gaandeweg het schrijfproces werd het boek echter steeds meer een verhaal over zijn leven en werd haar duidelijk hoe groot de invloed van haar vader is geweest op haar persoonlijke ontwikkeling. Het verhaal is dan ook meer geworden dan een biografie. Het is een hommage aan een geliefde vader.

ISBN:
blz.: 74
formaat: 17 x 24 cm paperback

 
Boekbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit boek.

Klik om dit boek te beoordelen